Sporthall

Så har då äntligen frågan om sporthallen i Bygdeå klubbats av fullmäktige.
Det har varit en lång och ibland onödigt krånglig handläggning. Men vad som kanske är mest anmärkningsvärt är diskussionen om vad som blir dyrare eller inte. Centerpartiet med Lars Bäckström i spetsen förordade ett förslag där det fattades 500 000:- och menade att Bygdeå GIF skulle finansiera det själva. Att Bygdeå GIF redan gått in med storleksordningen 2 /3 av kostnaden räckte inte enligt centern. Att skicka ett klubbat förslag till Bygdeå där inte finansieringen av bygget var klart efter 1,5 års förhandlande känns inte särskilt seriöst. därför föreslog vi ett helt finansierat förslag där det visserligen blev 500 000:- dyrare men i gengälld ingick en billigare driftlösning som på sikt tar igen det mesta av dessa 500 000:-.
Vad som blir dyrare eller inte är förmodligen hugget som stucket om man ser det på sikt, det viktiga för oss Socialdemokrater är att bygget är finansierat och att kan komma igång.
Alternativet som centern föreslog, hade förmodligen inneburit en ytterligare förlängning, där Bygdeå GIF skulle tvingas att återigen försöka hitta andra finansiärer eller börja om och förändra i projekteringen med en enklare hall som följd. Därför känns det bra för oss Socialdemokrater att vi nu kan se fram emot en ny sporthall i Bygdeå som både skolan och invånarna kan ha glädje av.
Den andra stora frågan på fullmäktige var delårsbokslutet men det tänker jag komma tillbaka till i en senare blogg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.