Egen kommun

Jag lovade vid förra bloggen att jag skulle kommentera kommunens ekonomi. Nu blev det en så bra artikel i VF att jag rekommenderar läsarna att gå in på VF-s hemsida och läsa den i stället så sparar jag en del arbete! En artikel som för övrigt tydligen väckt en del intresse.
http://www.folkbladet.nu/?p=119338

Bland annat har Olof Hansson kommenterat den på sin blogg och även om vi är överens om det allvarliga läget för kommunen så verkar han en aning sur över att jag inte tror på en kommunsammanslagning. Låt mig först och främst klargöra, jag motsätter mig inte motionen där vi ska utreda detta, jag motsätter mig inte heller en kommunsammanslagning om det visar sig vara det bästa utifrån ett medborgarperspektiv. Däremot har jag svårigheter tro att någon kommun skulle vilja ta över utan att det skulle innebära stora strukturella förändringar. Jag utrycker också i artikeln följande ’ jag tror inte att Umeå-politikerna är beredda att skyffla in en massa pengar i Robertsfors’. Med andra ord, gör vi inte förändringarna själva kommer de som tar över att tvingas genomföra förändringarna. Men då blir det inte utifrån våra villkor utan utifrån t.ex. Umeås. Man kan också utrycka det på detta sätt, jag tror att vi kan göra det bättre med den kunskap och de förutsättningarna vi har i Robertsfors än Umeå-politikerna. Därmed inte sagt att Umeå-politikerna skulle vara sämre men stor är inte alltid bäst.
Men jag hoppas att Olofs motion kan visa vad en sammanslagning innebär och vilka förändringar kan vi förvänta oss vid en kommunsammanslagning. Det kan också förhoppningsvis visa vad vi är tvingade till att göra för att få ordning på kommunens ekonomi och förhoppningsvis kunna fortsätta som egen kommun.
Till Olof vill jag slutligen hälsa, jag ser som sagt fram emot att få frågan om för och nackdelar utrett om en kommunsammanslagning och jag hoppas att du fortsätter läsa vänstertexterna. Jag kan också konstatera att vi alla sitter i samma båt, men hoppas självklart att efter 2010 blir det vi som ror.

På tal om Ebba Grön´s texter kan jag citera en strof från en annan.

’Du kan lita på mej, du kan lita på mej’

2 kommentarer

  1. Nyfiken som jobbar oå kommunhuset

    Det skulle vara kul om Skattebetalare förklarar vad det är som måste rensas bort. Vi är många som jobbar där och vem behövs inte??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.