Tillbaka

Så var man hemma igen och livet börjar återgå till det normala.
De flesta känner nog till våra problem med Sterling och den planerade semesterresan till Spanien, utan tvekan kände vi oss rätt besvikna när resan såg ut att bi inställd.
I tre timmar sprang vi runt på Arlanda mellan de olika flygbolagen och drevs mellan hopp och förtvivlan. Till slut löste sig även detta och vi kunde ungefär fyra timmar försenade landa i Spanien.
Om vi var glada så upplevde jag våra vänner Roger och Britta ännu gladare, vi fick slutligen en fantastisk vecka med fantastisk god mat och många skratt tillsammans.
Men tillbaka till verkligheten i besparingarnas Robertsfors överraskas man över hur sparivern verkat få nya dimensioner nu räcker det inte längre med osthyvel och större klasser i skolan utan nu börjar man minska antalet platser i särskilt boende inom äldreomsorgen. Men det som förvånar mig mest är att sådana större frågor av kvalitativ och strukturell karaktär inte ska avgöras av fullmäktige. Även om fullmäktige antagit de ekonomiska ramarna fanns inget av dessa konsekvenser redovisade när dessa beslut togs. Det ska gå fort nu och utan egentlig politisk debatt. Frågan om vem som egentligen ska prioritera har hänskjutits till respektive facknämnd. Fullmäktige ska anta mål och riktlinjer men ska också prioritera mellan facknämnderna det är endast fullmäktige som kan göra detta. Den enskilde ledamoten i socialnämnden kan inte ta pengar från någon annan verksamhet än det som finns under socialnämnden. Man kan därför fråga sig om fullmäktige fattat något annat beslut om man varit medveten om att de särskilda boendena för våra äldre ska minskas och Djäkneboda skola ska bli en 1-3 skola. Nu är jag inte säker på att majoriteten kommer att besluta om dessa besparingar men då återstår frågan vad ska man göra i stället?
Personligen blir jag mer och mer övertygad om att vi måste genomföra en fullständig genomlysning av all verksamhet och eftersom det sträcker sig över samtliga nämnder måste det i slutändan bli en fråga för fullmäktige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.