Jul

Så har man legat på latsidan igen, dessutom efter att ha kritiserat politikerna i Robertsfors för att inte vilja blogga. Jag får kanske skylla på kylan, snön eller kanske julruschen. På tal om Jul visst är det fantastiskt hur vi springer omkring och försöker göra varandra gladare genom att köpa en massa julklappar, när de som blir gladast förmodligen är handlarna. Nåja inget ont i det, i dagens bedrövade värd, alltid räddar det något arbetstillfälle. Måste också erkänna att jag är barnsligt intresserad av att få julklappar, visst är det fantastiskt att få sitta där vid julgranen och höra jultomten läsa upp adresserna på paketen, visst hoppar man till varje gång tomten hittar ens eget namn. Men visst är det en hysteri och nog borde vi kunna nöja oss med mindre, det roligaste med julen är trots allt att det är den största familjehögtid vi har.
Förra fullmäktige blev kanske inte de stora debattfullmäktige som många hade förväntat sig eftersom frågan om köken blev återremitterat.
Lite antiklimax blev det faktiskt men frågan kommer tillbaka och något ska vi ha att diskutera nästa år också. Intressant är det utifrån hur vi ser på investeringar, för mig är en investering något som är bestående och som bäddar för något bra för framtiden. För majoriteten i kommunen verkar det däremot som att man enbart ser det som en kostnad.
Självklart kan man välja att hyra för verksamheten men även där måste man som hyresgäst räkna med att betala för investerade pengar. Skillnaden som jag ser det är att man i slutändan inte har någon tillgång. Men den kanske viktigaste frågan vad gäller köken är hur vi ser kvalitén kontra kostnad när det gäller maten. Vi från Socialdemokraterna ställde oss också tveksam till besparingen eftersom det var dåligt belyst vad de nya mottagningsköken egentligen skulle kosta både i investering och drift. Eftersom vi även med ett kök i kommunen kommer att måsta tillhandahålla ett antal mottagningskök som t.ex. ska koka potatis och fixa grönsaker m.m. Skillnaden mot att faktiskt laga mat och ta emot mat är som vi ser det inte så stor. Men däremot vet vi att maten blir sämre desto längre den ska transporteras.
Jag hoppas att vid nästa fullmäktige är detta belyst och vi kan få en ordentlig diskussion kring hur vi ska lösa problematiken kring våra kök. Fortsättning följer med andra ord.

Men nu tänkte jag faktiskt ägna de sista raderna innan jul till att önska alla en riktigt god jul och gott nytt år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.