Desperation

Ibland skäms man över att tillhöra kategorin politiker. Den nivå politiken hamnat i Robertsfors måste vara det absoluta lågvattenmärket av inkompetens och brist på insikt. Nu har barn och utbildning föreslagit fullmäktige att lägga ner Jenningsskolan kan man läsa i torsdagens VK. Nu igen kan man fråga sig, hur många gånger har man tänkt lägga ner skolan. Vad jag vet så ska frågan prövas i fullmäktige den 24 februari på grund av barn och utbildningsnämndens förslag som togs redan förra året. En majoritet i fullmäktige kände en stor osäkerhet och ville få mera fakta på bordet och beställde därför en utredning för att kunna se kostnader och effekter av en nedläggning. Men detta gäller inte majoriteten i barn och utbildning de vet redan och har redan bestämt sig. Inte nog med det man vet tydligen också att man får 500 000:- över vid en nedläggning, däri ligger en fullsändig brist på både matematiska kunskaper och ekonomisk insikt. De flesta någorlunda sansade bedömare inser att det blir dyrare åtminstone under nedläggningsåren. Om det senare blir dyrare eller billigare utan en Jenningsskola ska förhoppningsvis den utredning fullmäktige beställt till den 24 februari visa.

Tyvärr blir jag inte förvånad denna självsäkra och arroganta attityd från majoriteten har präglat de senaste fyra åren på ett sätt som jag inte upplevt tidigare. Varför har man så bråttom, varför kan man inte vänta på faktaunderlag?  Varför kan man inte försöka lyssna på opinion? Varför tror man att man alltid vet bäst? Min tidigare föregångare i politiken och lärare på Jenningsskolan Ulf Serrander  lärde oss ungdomar redan då att ”bara för att din motståndare har en annan uppfattning är det inte säkert att han eller hon har fel”. Tänk om majoriteten hade den inställningen och faktiskt kunde ta en diskussion om hur vi löser de problem Robertsfors kommun står inför.
På en punkt måste ja ge majoriteten rätt och det är att vi har för lite elever på Jenningsskolan, men man kan fråga sig beror det på eleverna?
Man kan leka med tanken att det finns två Jenningsskolor.
Jenningsskolan 1: Denna skola har de senaste åren skurit i kostnader då främst genom lärarresurser och borttagna program. Dessutom har politikerna en längre tid pratat om en nedläggning av skolan.
Jenningsskolan 2: Denna skola har de senaste åren kunnat omfördela resurser för att marknadsföra skolan och utveckla programmen man har till och med kunnat öka programutbudet för att svara mot ungdomarnas önskemål. Man har också kunnat införa gratis körkortsutbildning till alla elever. Detta har varit möjligt genom ett politiskt beslut redan 2006 där politikerna bestämde att ge skolan en ärlig chans för att möta de minskade elevunderlaget.
Vilken skola skulle du söka till??????

En kommentar

  1. Lasse

    Handen på hjärtat Hans, hur många förslag har S kommit med som verkligen kommer att sanera ekonomin till det bättre?

    Det är mycket tjat om hur majoriteten sköter sig, och kritiken ställer jag mig bakom, men Fundera på min fråga ordentligt så jag får ett svar som går att förstå, så kanske S får min röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.