-31 grader

-31 grader, nog börjar man känna att det varit lite mycket vinter. En tröst i eländet kan vara att en del mindre roliga småkryp har svårigheter. Satte också in jordvärme i höstas så en 40 årig karriär som vedproducent är över. Måste säga att det är en fantastisk teknik som fungerat över förväntningarna. När vedhuggning inte skulle stå på schemat hade jag stora planer för vad jag skulle göra under vinterhalvåret, men har allt eftersom kylan bitit sig fast fått revidera planen.

Kallt har det också känt i frågan om Jenningsskolan, när majoriteten kallsinigt vägrat ta till sig argumenten för skolan och konsekvent hävdat nedläggning.  I morgon har vi fullmäktige som ska avgöra frågan. Jag kan bara hoppas att tillräckligt många ledamöter insett vilken värdefull tillgång vi har i skolan och fattar beslut därefter.
 
Lennart Holmlund kommunalråd i Umeå är en flitig bloggare och Umeå har för övrigt många duktiga bloggare. Men vad som fångade mitt intresse var kommentarerna. Till min förvåning hittade jag ett känt namn som tydligen läst och irriterats över Lennarts H blogg. När Lennart H skriver att centerpartiet blivit ett högerextremt parti så vaknar äntligen centerns starke man i Robertsfors Lars Bäckström. Vi som saknat Lars i debatten den senaste tiden, främst då i frågan om Jenningsskolan blir givetvis lite fundersam. Att Robertsfors framtidsfrågor inte verkar intressera Lars Bäckström är en sak, men vad Lennart H skriver i sin blogg om centerpartiet är tydligen av den digniteten att till och med Lars Bäckström vaknar och vill delge sina synpunkter. Jag kan bara tolka det på ett sätt, partiet är viktigare än de uppdrag han satts till och avlönas för. Med andra ord Robertsfors framtid är inte värt att kommentera men kritik mot centerpartiet får omedelbart svar.
Personligen måste jag nog instämma i att centerpartiet inte är ett högerextremt parti, men nog har man gått extremt långt till höger för att vara ett mittenparti.
 
Till alla som intresserar sig för Robertsfors och kommunens framtid, kom gärna till fullmäktige på Tingshuset i Ånäset kl. 18.00
 
Här kan ni se inslaget som svt. gjorde senast om Jenningsskolan.
http://svt.se/2.126609
Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.