Dagen J

Så är vi framme vid dagen J, dagen då Jenningsskolans framtid ska avgöras.

Fullmäktige ska i kväll ta ställning till nedläggningsförslaget som faktiskt har kommit två gånger från barn & utbildningsnämnden. De vi har idag, mot förra gången det var uppe och blev återremitterat, är en analys över kostnad och konsekvenser vid en nedläggning.
Det framgår också tydligt i analysen att någon ekonomisk vinning inte är att hoppas på vid en nedläggning. Däremot kommer skolan att kosta mera under en nedläggningsfas. Ett intressant reportage har gjorts av svt. http://svt.se/2.126609  
En intressant fråga är hur avvecklingen ska gå till och vad kostar den? Borde inte rimligen ett fullmäktige ha två så viktiga frågor klart för sig, innan man tar ett avvecklingsbeslut?
Vi kan också klart konstatera att de som trodde med betoning på trodde att det skulle bli pengar över till grundskolan genom en nedläggning, måste nog börja tänka i andra banor.
Sammanfattningsvis kan åtminstone jag konstatera att debatten om Jenningsskolan har varit en av de tråkigaste jag upplevt, där sakargumenten kommit i skymundan och tro och fördomar haft en allt för framträdande roll.
Men till alla er som kämpat för skolan, ge inte upp, vi har ett val i höst?

En kommentar

  1. Gunnar Parment

    Vi vann! Nu återstår bara mycket hårt jobb för skolan att visa att de är duktiga och kan få den att gå runt… och att den kan locka nya elever med nya spännande program. Det blir mycket spännande att se vad som händer nu när de nu får en chans. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.