Vårkänslor

Det är inte utan att lite vårkänslor börjar tränga sig fram ur vinterkylan.Även om jag tycker om vintern så började det faktiskt bli lite väl mycket av den varan. Det känns onekligen skönt att kunna glädjas åt den kommande vårvintern. Bland det bästa vi har här upp i vår norra del, är just årstiderna. Tänk om vi hade sommar året om vad skulle vi då prata om när vi träffas? Skulle vi överhuvudtaget uppskatta sommaren. Lite av detta är det faktiskt inom politiken också, tänk om vi alltid skulle vara överens eller att alla tyckte likadant. Nog är det tur att det finns åsikter och idéer som vi inte alltid är överens om. Jag tror vi skulle ha en väldigt tråkig tillvaro och inte särskilt utvecklande om inte diskussionen och dialogen fanns. Men det ska självklart vara måtta med allt, precis som vintern varit lite väl lång och kall känns det politiska klimatet i Robertsfors lite kallare än vanligt.Det är givetvis främst diskussionen om Jenningsskolan som ibland gått lite väl långt, men även en del andra saker har påverkat klimatet. Jag tänker då på t.ex. konkurrensutsättningen och införandet av LOV. Båda dessa frågor är sådana där vi skiljer oss åt redan i den ideologiska bakgrunden, vilket givetvis inte gör det lättare att komma överens. Vi ser det inte som självklart att konkurrensutsättning skulle lösa kommunens problem. Dessutom är kommunen liten och konkurrenssituationen kan vara svår att uppnå.

Nu är det så finurligt ordnat att vi har val till hösten, då kommer det att visa sig vad våra uppdragsgivare tycker.
Glädjande nog får jag den uppfattningen att Lars Bäckström accepterat beslutet om Jenningsskolan, det hedrar honom. Nu kan vi kanske lägga denna stundtals infekterade fråga bakom oss och gå vidare med de mera dagsaktuella problemen.
Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Lisbet Olofsson

    Hej Hans,

    Jag tror, tror med stort TROR att för att vända på Jenningsskolan så MÅSTE HELA LEDNINGEN på kommunkontoret vara övertygade om att det ska gå.

    Det är ju lite bråttom med att få elever så något mer akut borde göras just nu.
    Men det långsiktiga måste bli att vända allas värderingar mot att den ska finnas kvar etc.

    Jobbet bör väl starta hos ungarna i förskolan, sedan låg- mellan etc så man skapar en förväntning hos ungarna att välja.

    Titta i min blogg – i söndags skrev jag om en väg att gå för att locka fler till lJennings. SKulle vara roligt att höra vad du tycker om min tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.