Robertsfors nya majoritet

Politik är ett märkligt ämne, oavsett vad som föreslås så går det att kritisera. Att vara politiker kan kanske uppfattas ännu märkligare eftersom kritiken lätt kan bli personlig. Och tro mig, det finns alltid olika sätt att se på saker och ting. Artikeln angående nya kommunalrådet Patrik Nilsson har gett upphov till en mängd kommentarer, många ifrågasättande. Det är visserligen ett bra utryck för vår demokrati att människor engagerar sig. Men kanske skulle man ge Patrik en chans först, tillträdet sker först vid årsskiftet. Men för att kommentera sakfrågan så finns det några förutsättningar som oavsett politisk majoritet måste tas hänsyn till.

Möjligheten till ökad intäkt ligger i ökad folkmängd.

Möjlighet till ökat skatteuttag eller höjda avgifter är starkt begränsad. (Särskilt om vi vill ha ökad folkmängd)

Åtgärder som måste prioriteras.

Tveksamheter lagmässigt måste åtgärdas. (Nattbemanning äldreomsorgen)

Kvalitén inom grundskolan måste höjas, inte minst för våra barns skull men även utifrån den svidande kritik som skolverket gett kommunen.

Detta är några av de förutsättningar som en ny majoritet måste ta hänsyn till. Till detta ska läggas många års osthyvelsbesparingar som drabbat kvalitén inom de flesta områden.

Med andra ord: vi Socialdemokrater med Patrik Nilsson i spetsen har inte påtagit oss någon lätt uppgift. Men den är inte omöjlig, Patrik klarar det förståss inte ensam, det kräver också att Socialdemokraterna tillsammans med samarbetspartierna Folkpartiet och Vänsterpartiet lyckas sätta ihop ett bra arbetslag som med erfarenhet och nytänkande kan ro detta iland. Som Gunde Swahn brukar säga ”ingenting är omöjligt och det som är omöjligt tar bara lite längre tid.”  

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.