Kultur och lite politik

Så har man varit duktig på kultursidan igen och avverkat ett antal böcker. Några är inte värda att lägga på minnet, medans nått guldkorn ibland dyker upp. Den senaste var Rosa Elefanter av Karin Brunk Holmqvist samma författare som till Potensgivarna. En allt igenom varm och humoristisk berättelse. Inte utan att man kände igen sig i vissa avsnitt. Det handlar om ett äldre pensionerat jordbrukarpar som lever ett stilla pensionärsliv, så flyttar det plötsligt in några nya grannar i byn och med nyfikenhet och kanske lite äventyrslust så börjar det hända saker. Kan varmt rekommenderas som kontrast till alla blodiga deckare.

Var också och såg teatern ”En råtta på menyn”. Det var min tredje föreställning där publiken får möjligheten att lösa ett uppspelat mordfall mellan förrätten och efterrätten. Förutom väldigt god mat ”bara lite för lite” bjöds vi på en skojig afton inte minst när jag lyckades lösa fallet för tredje gången.

I kväll onsdag hade vi nöjet att få se Norrlands akvavit av Torgny Lindgren som presenterades av Västerbottensteatern. En glad överraskning, då jag i min trångsynthet eller fördomsfullhet aldrig läst något av Torgny Lindgren blev jag glatt överraskad av att han skriver med så mycket humor. Tack Robertsfors teaterförening för att ni gett mig möjligheten att se pjäsen.  

Politiskt är det ganska lugnt, de flesta partier sliter som bäst med nomineringarna till kommunens styrelser och nämnder, ett grannlaga arbete som ska hänsyn till många faktorer. Kunskap, erfarenhet, kön, intresse och helst inte arbeta inom verksamheten. Inte nog med detta alla partier sliter förmodligen också med att försöka få in nya unga i det politiska arbetet, så jag skattar mig lycklig att jag inte sitter i valberedningen. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.