Sista kommunstyrelsen

Så har vi avverkat mandatperiodens sista kommunstyrelse. Ett sammanträde med ovanligt mycket samförstånd och egentligen ingen punkt där åsikterna gick isär. Däremot hade vi en del kreativa diskussioner där besluten blev att återremitera för ytterligare klargöranden eller diskussion. Kommunstyrelsens deltalgbudget var ett sådant exempel, i stället för att fördjupa oss i detaljer valde vi att anta förslaget men gav i uppdrag till kommunchef att återkomma till nästa styrelse med förslag på hur vi skulle få den i balans. Det fanns nämligen en brist på 600 000:-. Även en begäran från barn och utbildningsnämnden om förstärkning av resurserna 2011 valde vi att återremitera med ytterligare klargöranden kring deras ekonomi för 2011. Nu blir det den nyvalda styrelsen som får brottas med dessa problem. Det känns också vettigt utifrån att det faktiskt är den nya styrelsen som ska administrera nästkommande år och då bör det också få möjlighet att välja hur det ska gå till.

Tittar man bakåt så har denna mandatperiod varit relativt stormig där skillnaden mellan främst rött och grönt varit i fokus.

Jag tänker då på t.ex. frågor som Nysätragården, Städorganisationen, Badhus, Ungdomsverksamheten m.m där diskussionerna om privatisering varit starkt i fokus. Men ingen glömmer heller förstås diskussionerna om Jenningsskolans. Gemensamt för dessa frågor var den fullkomliga bristen på underlag, många gånger byggde argumentationen från främst Centern på fördomar och en tro utan saklig underbyggnad. Inte minst visar hanteringen av städorganisationen detta. Vi Socialdemokrater valde att ta strid om dessa frågor och med facit i hand kan vi konstatera att vi hade rätt. Inte minst visar valresultatet detta. Bortser man från dessa frågor kan man dock konstatera att samarbetsklimatet varit relativt bra.

 Nu ska nya politiker ta över och inte att förglömma en ny stark politisk majoritet. Vi ska komma ihåg att det var länge sedan det fanns en så stark majoritet i Robertsfors kommun. För oss Socialdemokrater och mig personligen känns detta väldigt spännande, men också en aning nervöst, självklart finns det förväntningar och ibland går det inte så snabbt som man önskar. Men jag är övertygad om att med det lag vi föreslår fullmäktige, har vi goda förutsättningar, att lyckas göra Robertsfors kommun till Sveriges bästa kommun. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.