Kyla och julstämning?

Visst är det trevligt med en vit jul och så vidare men måste det vara så fruktansvärt kallt och så länge? Det är inte utan att det varit lite väl mycket vinter ett tag, trots det så har jag en skoterkörande son som önskar mera snö, och visst, får jag välja tar jag gärna lite mera snö, bara jag slipper kylan. Men inget ont som inte har något gott med sig, vi har ett samtalsämne som alltid fungerar och engagerar. I går kväll avnjöts en traditionsenlig god och trevlig julgröt på bygdegården i Bygdeå som Bygdeå S-förening anordnade. En trevlig tradition som har kunnat leva rätt länge, jag vet faktiskt inte när den började men att Eva Jonasson och Sikeå S-förening var något av initiativtagare i början på 2000 talet tycks jag minnas.

Läste en vad jag förstår unik ledare i VF nu på morgonen, unik eftersom den faktiskt gav beröm åt Fredrik Reinfeldt men som utjämning fick Carl Bild bära kritiken. För egen del håller jag nog med Lena Sandlin, Fredrik Reinfeldt handlar helt rätt genom att inta en lugnande attityd och inte som Carl Bild gå ut och skrika vargen kommer så snart något händer. Men lite orolig blir jag dock när jag läser artikeln om bombdådet och får veta att svensk polis ska ta hjälp av FBI. Varför just FBI och USA, där just terroristhanteringen i stort sett hamnat helt utanför vad man kan kräva av en rättstat och demokrati. Kan det verkligen vara sådan brist på den typen av specialister, nog borde det finnas någon mera neutral hjälp att tillgå. Varför har vi med en borgerlig regering så lätt för att söka hjälp och allians med just USA? Jag har för mig att just USA är ett av huvudmålen för terrorism.  

 

Men den fråga som vi alliansfria Svenskar borde ställa oss är, varför har Sverige blivit intressant för eventuell terrorism?  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.