En glädjens kväll.

Jenningsskolan blir kvar.

Det känns väldigt roligt att vi fick ett positivt beslut om Jenningsskolan. Det känns som logik och sakargument till slut fick fälla avgörandet.

Heder åt Karin Hellgren KD, som klarade av trycket från majoriteten och trodde på en framtid för skolan.
Heder ska också alla känna som kämpat under den tid som nedläggningsbeslutet legat som en kvarnsten på skolan. Jag tänker på elever, lärare, engagerade medborgare, kort sagt alla ni som gjort det möjligt att orka driva frågan vidare.
Nu kommer nästa steg, att få fler elever till skolan. Inget lätt jobb, men till skillnad från nedläggningsivrarna så tror vi att det är fullt möjligt.
Vi fick också fullmäktige att inse att extraordinära insatser måste till eftersom tiden är knapp.
Fullmäktige gav skolan fullt mandat att jobba med programutbud och marknadsföring fram till eleverna gjort sitt slutgiltiga val. Detta känns som en viktig insats eftersom tiden är knapp och den politiska organisationen är allt för trög för att verkligen hinna med ett sådant arbete.
 
För majoriteten måste beslutet vara ett svidande nederlag, inte minst eftersom man helt felaktigt använt detta som ett besparingsförslag. Även om analyser visar att skolan inte är kostnadsdrivande, och att skicka elever någon annan stans inte blir billigare, fortsatte man att hävda detta felaktiga påstående i fullmäktige. Det kanske är dags för siffernissarna i centerpartiet att be om hjälp med räknandet.
Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. johansson

    Bra att Jennings blev kvar men hur tänker du dig fortsättningen, min åsikt är att utbildningsmöjligheter skall bestämmas av de som nu går iklass 1 och uppöver inte av politiker, varför inte göra en frågeställning där, en enkel fråga är vad vill du ha för utbildning i Robersfors, och vill du bo kvar i Robertsfors och sedan anpassa kurserna till behoven

  2. Farbror Barbro

    Hmmm…vad ska vi låta barnen bestämma mer? Hur länge dom ska få vara upp om kvällarna? Vad som ska serveras som skollunch? Mer läxor? Att ha rätt till att använda mobilen på lektionen? Visst är demokrati bra men det här är att dra det för långt. Barn är lättpåverkade åt alla håll på gott och ont. Om dom som nu går i lågstadiet svarar att do vill bo kvar i Robertsfors (hemma hos mamma o pappa)ska vi då tvinga dom till att gå på Jennings eller hur har du tänkt? Finns det inte nog med val redan i vårt samhälle för vuxna? Telefonoperatör, PPM-fonder, energileverantör, fast eller bunden ränta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.