Helena Abrahamsson, Storuman

Tänk på framtiden.

Som Evelina Mårtensson så fint skrev i sin blogg men med en liten ändring.
’What if God was named Helena?’
Om jag var Gud och kunde kontrollera världen, då skulle jag börja med kommunen. I min värld då skulle det inte finnas någon brist på pengar och jag skulle göra alla till lags. Men här i verkligenheten så vet vi att det inte går att göra alla till lags. Det är alltid någon som tycker annorlunda än vad vi gör, därför är det väldigt svårt att skriva ner sin åsikt utan att trampa någon på tårna.
Jag kan inte påstå att jag någon gång i mitt liv, varit intresserad av politik. Men jag måste säga det, genom att läsa alla möjliga sorters diskussioner här på VK och genom att titta på nyheterna, så börjar det bli mer och mer intressant. Jag kommer eventuellt att flytta ifrån denna kommun för att plugga eller jobba någon annanstans inom några år, men jag bryr mig helt klart om vad som händer med kommunen. Det är här jag är uppvuxen och förhoppningsvis är det denna lilla håla som jag vill flytta tillbaka till.

If God was named Helena. Om jag var Gud för en dag. Tänk vad underbart det vore om vi faktiskt kunde ha nyreparerade vägar, ett stort nyrenoverat badhus och dessutom hela två flygplatser i våran lilla kommun! När vi redan är igång så skulle vi väl kunna fräscha upp badsjön i Storuman eller varför inte bygga ett stort nöjesfält i Tärnaby? Det vore väl ändå någonting? Men det går ju inte. Men måste säga att det är roligt att leka med tanken.
Jag tror det inte är många kommuner i våran storlek som har två flygplatser så tätt intill varandra, och det säger väl ganska mycket. Eftersom jag är så ung så vet jag inte alls om historian bakom alla flygplatser osv, utan jag kan bara tycka utifrån det jag lärt mig i dagsläget. Och det funkar inte med två flygplatser. Jag tycker det känns jättetråkigt, ända sedan jag varit liten så har jag flygit ifrån flygplatsen i Gunnarn. Men det blir för dyrt att ha två flygplatser. (och dåligt för miljön med alla dessa starter och landningar!)
Jag läste alla åsikter som var dokumenterade i diskussionsforumet där frågan ställs om ’Inlandsflyget och Storumans flygplats behövs’. Signaturen ’pilot’ nämnde någonting viktigt, som jag tror skulle vara den bästa lösningen om man ser längre in i framtiden. Att satsa på en större flygplats i Umeå och bättre och snabbare förbindelser mellan Umeå och kommunerna i inlandet. Det vore mycket bättre för miljön och inom några årtionden tror jag att det är såna frågor som vi kommer att få prioritera högst.

Jag är villig att ge upp en flygplats om vi kan få råd med andra viktiga saker som behövs i kommunen. De gånger jag rest via flyg till Stockholm så har det varit väldigt få passagerare, kanske det vore bättre då med endast en flygplats då? Enligt mig så är det inte rättvist att skära ner på pengarna för äldrevården, att stänga skolor osv för att vi ska ha lyxen att ha två flygplatser i våran kommun.
En sak funderar jag över… Är det praktiskt möjligt att satsa på tågtrafik i framtiden? I längden tror jag det vore bättre att göra en satsning för miljön.

2 kommentarer

  1. JN

    Roligt att se din lust till politiskt engagemang och att läsa dina tankar om din hembygd. Hoppas att du hittar en plats där du kan vara med och påverka och ta ansvar. Både innan och efter att du kanske gjort några års ”utflykt” från kommunen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.