Helenas blogg.

Finfina surdegsbröd

Jag har bakat mina första surdegsbröd och de blev väldigt fina och bra. Nu har jag visserligen inte provat dem än så de kan ju smaka apa, men jag tror inte det. Jag satte surdegen i fredags så den har stått och sett äcklig ut i två dagar. Först bubblade den och hade sig, sedan blev den lugn och verkade nöjd. Den luktade som öl ungefär.

Det stod i receptet att man kunde ha i mer jäst om man ville. Det hade inte jag, och det jäste på bra endå. Efter en timme såg det ut såhär.

Sedan skulle det bakas till bröd, två limpor skulle det bli. Det jäste lika bra på plåten, nästa gång gör jag tre limpor av degen.

Med extra jäst i de där så hade jag nog inte fått in dem i ugnen…. Men spana in slutresultatet. Det kunde inte ha blivit snyggare!

Helena- the queen of surdegsbröd
(och ja, jag har vävt och broderat bakduken själv)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.