Helenas blogg.

Biljakten på E4

Min vän gillar inte att bli omkörd, speciellt inte av en bil som hon redan har kört om en gång. Det blev hon igår på väg hem från Ikea i Sundsvall. I höjd med Timrå körde hon om en bil med släp. En liten stund senare försökte de köra om henne vilket hon inte tillät och trampade gasen i botten. Då bröt hemresan från helvetet ut.

Föraren i den andra bilen verkade bli putt och brände på och körde om en stund senare. Vännen kokar. Svordomarna och förolämpningarna flyger, kör ikapp dem och om dem och lägger sig sedan i vänster körfält så att de inte kan köra om.

I Ö-vik lyckas de smita förbi vid trafikljusen, och tro fasiken om de inte ger igen med samma medicin och lägger sig i vänster körfält så vi inte kan dra förbi. Tillslut kör hon om igen, tror att hon har vunnit. Men ack, nej, de gör ett sista tappert försök och kör förbi. Vi gör en sista omkörning och vinner, de kommer inte förbi igen. Vid Nordmaling tappade vi dem.

Jag har aldrig åkt så fort mellan Sundsvall och Umeå.

2 kommentarer

  1. Allan

    Låter som din bör skicka in sitt körkort till Transportstyrelsen. Spelar ingen roll om du kört om en bil 100 ggr. Det är ett idiotiskt tilltag att hindra en bil från att köra om. Oavsett om det så är en cykel, bil med släp eller en långtradare. Det kan skapa fruktansvärda olyckor när folk beter sig på det sättet.

    Jag säger inte att den andra föraren gjort rätt. Verkar på din beskrivning som ingen av de inblandade bör ha körkort. Trafiken skulle bli en säkrare och trevligare plats utan sånt beteende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.