Träning och hälsa

Böcker som inredning

Förutom träning så är böcker ett av mina absolut största intressen.

Böcker är inte bara bra för knopp och själ, utan de är även vackra att titta på. Att ställa undan böcker i en trist bokhylla utan själ är inte att behandla dem med den respekt de förtjänar, så tänk på att se över hur du placerar dina böcker! De förtjänar en bra plats i hemmet då det är så mycket av vårt liv som finns i våra böcker. Jag tittar alltid i bokhyllan det första jag gör när jag kommer hem till en ny person då det ofta säger mycket om en person. Finns det många böcker som man själv gillar, eller som man själv kanske inte läst men som känns intressanta är det stor chans att det blir ett trevligt möte med denna nya person, så ta det för vana!

Jag har böckerna i hemmets hjärta och att titta på alla dessa vackra böcker gör mig lycklig! Att ta sig en titt bland böckerna är också lite som med skivor och kläder då de kan ta med en ut på en tidsresa. Man hittar böcker som var viktiga för en när man var barn, när man var ung, under studieåren, under den första tiden som politiskt aktiv med mera, med mera. Visst är det väl spännande att se sitt liv genom de böcker man har hemma? Det tycker i alla fall vi!

Att ha böcker som en inredningsdetalj är att använda dem på ett sätt så att de blir mer levande i hemmet än vad de är när man ställer dem i en bokhylla. Låt dem fungera som plats för en vas att stå på, kanske bygg upp dem på både bredden och höjden från golvet, eller något annat. Det viktiga är att inte glömma bort dem och att ge dem att den respekt som de förtjänar, för de har bidragit till vilken typ av person vi är idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.