Inger Baer-Omma, Tärnaby

Blogga?

Min första blogg 2009-02-04

Jag har länge funderat på att börja blogga och nu gör jag det. Jag tänker inte skriva nån slags dagbok, där jag berättar vad jag gör, tycker och tänker om var dag. Jag vill skriva om det som påverkar mig och min omgivning. Och vem är då min omgivning, undrar ni nu? Fortsätt läsa, så får ni veta mera!

Eftersom detta är mitt första offentliga brev till er, så börjar jag med en presentation. Mitt namn är Inger, är mantalskriven i Storumans kommun, har en bostad i Tärnaby, men eftersom jag ständigt är på väg, en kringflyttande person, en nomad, så känner jag mig inte speciellt bofast på någon speciell plats. Jag bor och har det bra där mina nära och kära finns, där våra djur finns, där min sameby och mina grannar och vänner finns osv. Och nu har ni gissat rätt, jag är same, renägare,medlem i sameby osv.

Varför skall jag blogga? Jag har funderat länge, tvekat, undrat vad det skall vara bra för. Men jag har ju alltid tyckt om att skriva vanliga gammaldags postade brev och vykort till nära, kära och vänner, men det är ju ur tiden, för nu skriver man antingen sms, mail eller blogg, Och jag vill nu visa att jag också har ett framtidsinriktat synsätt, så nu är det slut på brevpapper och slickade porton och fram till datorn, skriv och alla som vill får läsa istället för en och en i taget.
Jag har hört om ett nytt uttryck, dvs rulltrappekunskaper. Kunskaper som rullar in på måndag och rullar ut på fredag. All klok vetskap skall vara färskvara. Det verkar enkelt på nåt vis, man behöver inte minnas mer än en vecka i taget, det passar bra på nåt sätt, för det blir lättare att få glömma saker här och där utan att skämmas för en och annan minneslucka. Och det betyder dessutom att man är "up to date" och man har så kallat flyt eller flow. Apropå flow så hörde jag till och med igår att våra slomstjärnor i VM talade om att det gäller att ha flow i banan!
Jag tillsammans med ett antal medsystrar har fått delta i ett retorik seminarium i Stockholm. Mycket nyttigt och mycket retorisk klokskap fick vi ta del av. Man imponeras av de som alltid får folk över på sin sida genom att säga saker och ting rätt, vid rätt tidpunkt och som kan skapa sin framgångsvåg genom att lära av andras succéer och inte göra som vi annars gör dvs lära av sina misstag. Det låter enkelt,men ack så svårt för oss flesta och till detta måste man ha ett gott minne. Och då räcker det inte med så kallade rulltrappekunsakper.

Jag vill inte överanstränga mig förstagångsbloggare som jag är, så nu slutar jag för den här gången.

Med vänlig hälsning!
Inger

2 kommentarer

  1. ViviAnn Labba

    Kul att läsa att du bloggar nu!! ska bli spännande att följa dig.

    må gott upp i västerbotten, så ska jag fortsätta att njuta här i jämtland.

    Må gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.