Inger Baer-Omma, Tärnaby

Leverera

Alla skall leverera, Fotbollshjälten Ronaldo för Portugal, Charlotte Kalla för Sverige osv Att leverera är det nya inneordet och media använder det det i parti och minut. Varför inte säga som det är istället….typ ’ vann du–Nä, varför inte det? då är du inge bra!’
Alla skall leverera hit och dit, och nu känns det bara som inflationsbelastat överutnyttjat ord, som alla som vill använda för att visa sig lite verbalt modernt smart.

Men jag vet en som verkligen har levererat hela sitt liv -och det är min storasyster Marianne Baer. Hon har har levererat mat i tid och otid till alla möjliga människor och i många sammanhang. Men vem har brytt sig om det? Knappt jag själv fast jag skriver om det just nu, för det har varit så självklart med allt hon ställt upp med. Hon har levererat hjälp, mat, logi, fika åt varenda kotte som kommit innanför hennes tröskel. Och nu senast så fixade hon nästan allt Sanne Marets Louise dop i Lycksele. Hon hann sy ny kolt åt dopbarnet, och ordnade bröd,mat, dryck och service. Så till den milda grad att ingen ville gå hem. Jag blev heltrött, men inte hon!
Hon kan leverera och nu säger jag det som jag glömt säga tidigare ’ Tack för allt du gör för oss småsystrar och våra familjer’
Och på sätt och vis, kan jag tacka er alla i media som gjort att jag retat mig på uttrycket ’leverera’, för tack vare det så fick jag vett att tacka storsyrran.

4 kommentarer

  1. Lev i ny era

    Leverera är nyckeln till något bra, just nu levererar skogsägarna i Björkvattendalen sitt virke till skogsbolagen vilket är bra för vår BNP.

  2. Fred

    Håller med att leverera är nyckeln till framgång. Ett begrepp som däremot borde bannlysas är BIDRAG.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.