Inger Baer-Omma, Tärnaby

En annan dag

Idag är en annan dag, sjöng nån som jag inte längre minns namnet på.
Vad det nu betydde, men säkert nåt underfundigt smart. Men för mig är idag en hopplös dag.
Min bil har laddat ur pga nån lampa som smygsugit ut all energi i den nattkalla kylan, och det blev lika med tvärstopp.
Nåväl det har fixat sig. Men skotern likaså, stendöd! Och jakten på en instruktionsbok startade, jag visste en kort sekund var den skulle vara, men den var icke där. Ohjälpligt läge, och jag fick en sån spontan lust att skylla ifrån mig för att den inte fanns där jag trodde att den skulle finnas.
Goda råd fick nu bli dyra, jag la mig i kö till skoterfirman Orrkvist och frågade varför hastighetsmätaren inte fungerar, olja till växelådan, varför batteriet var dött osv. Och hyggliga Lasse gav mig pedagogiska telefonledda råd och tips, och han tog sig tid att svara en mekamatör helt gratis. Tack, bussigt! Och jag lovar jag skall alltid ha dig och din chef i varmaste åtanke, när jag gasar iväg med skotern.

Två skotrar lär ha krockat med varandra i all hastighet mitt på kalfjället med ambulanshelikoptertransport som konsekvens på hemfärden.
Skoterfjällräddaren Lindgren har blivit inkallad som sakkunnig till en pågående ’skoterriksdag’. Transportstyrelsen och andra byråkrater vill ha verkligen på plats, när de talar om framtidens skotertrafik- och det är ju klokt tänkt.
Jag kan tänka att Sten drar på ett och annat kol när han talar om fjällen och lusten att köra fort och farligt.

Jag skall icke köra skoter idag, det får bli en annan dag. Jag har fått nog av att bara tänka, söka och att ladda batterierna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.