Inger Baer-Omma, Tärnaby

Vilseledd och grundlurad

Nu skall jag skriva i mitt masskommunikationsverktyg! I verkligheten betyder det blogg.
Det är så långt ord att jag inte inte ens kan stava riktigt rätt, men jag har hört nån hittat en ny benämning.

Det är måndag morgon….och allting känns skönt! Positiva känslor är bra. Jag försöker peppa upp mig, för snart, alldeles snart, skall jag ut i kylan,-10, och jag skall hitta åt ett antal foderkrubbor som ligger djupt under snön.
Till vad funderar ni? Jo, renarna skall snart tillbaka till sina åretruntmarker, dvs landet ovan odlingsgränsen, till fjällen, och under färden hit upp behöver vi ge dem renfoder och fint fjällhö så de orkar med flyttningen.

Löne- bonus- gratifikationssystemen är är genomsyrade av godtyckliga strukturer och
superrikedomen har blivit ett samhällsproblem.
Nyheter på TV repeteras om och om igen. AMF pensionspengar har getts flerfaldigt och i stor mångfald till en före detta direktör. Jag är inte säker på den exakta siffran, men ibland sägs det vara hiskliga 60 miljoner som getts till en och samma person i ett hopkok av lön/ pension. I en sån omfattning att inte ens förre riksbankchefen och styrelseledamoten i AMF, Urban Bäckström heller tycks veta var, när och hur det kan ha skett. Och nu skall en utredning kolla upp riktigheten för de vilseledda och grundlurade!

Och Urban är besk på styrelsekollegan Wanja som nu säger att hon minsann kräver tillbaka minst 20 miljoner…..! Vem har hur lurat vem är nu frågan?Och ingen av dem har vågat ställa en fråga på sådant de inte vekar ha förstått i sin egen styrelse? Och dessa har dessutom ca 20-25 andra styrelser att styrelser till sitt förfogande! Jag har två, min egen bolagsstyrelse och Samefondstyrelsen! Och jag var så frågvis vid mitt första möte i Samefonden, i sån omfattning, att en styrelsekollega sa till mig i all välmening under en paus att, "man behöver inte notera allt"
Och jag skämdes lite just då. men inte nu längre!

Låt oss ha en bra dag!

4 kommentarer

  1. Liten

    Jag skrev en liten kommentar på samiska tidigare men den blev inte vidaresänd/publicerad.Det är kanske så att redaktionen inte törs vidaresända kommentarer som den inte förstår. Och det kan ju vara klokt tänkt?!

  2. Bloggkramar

    104 miljoner var det.
    104 skrev jag på lappska.
    Översätter det till = 104 miljoner var det.
    Sedan så satt Vanja i ytterligare 23 styrelser men behöll endast 4 av dessa då det började storma.
    De hon avstod inbringade fickpengar i ersättning i de hon har kvar får hon <400.000 per år för,, smart för att vara LO-bas.
    Inger kommer du upp i dessa summor ?

    Fråga: Vad menar du med åretruntmarker och har ni nu börjat slå fjällen med lien för att få fjällhö eller är det vanligt bondhö du menar?
    För så talades det om sommarbete och vinterbete och nu talar du om åretruntmark,, frågetecknen hopar sig ovan odlingsgränsen.

  3. Same och Ursame

    Har ursamerna fått ersättning efter vattenkraftregleringen då?
    I det stora HOPKOK som varit så tror jag att ersättningen från vattenkraften försvunnit till fel personer!!! (hoppas detta publiceras)

  4. Oxå Lapp

    Pengar förstår du dej på, roffa åt sig är ett vedertaget ord, just det skadeersättningarna som vattenfall betalade, gick de till rätt personer ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.