S-politiker tar med sig kommunala uppdrag till islamistiska partiet Nyans – som försvarat Safirskolan, en skola som bl a anställt IS-återvändare!

Jag har två syften med min blogg:
att motverka en sjunkande allmänbildning
när det gäller samhällsfrågor; att väcka intresse för AP.

Idag diskuterar vi:

Det nybildade islamistiska partiet Nyans
__________________

Ingress
En socialdemokratisk lokalpolitiker i Nyköping, Ibrahim Ben Alaya, har anslutit sig till det islamistiska Partiet Nyans. Konsekvensen är att han därför har lämnat S. Partiet Nyans startades av islamister med kopplingar till bland annat Muslimska Brödraskapet. Nyans ordförande, Mikail Yüksel, uteslöts ur Centerpartiet så sent som strax före valet 2018. Uteslutningen ur C berodde bland annat på avslöjandet att Mikail Yüksel (som nu alltså är ordförande i partiet Nyans) har haft kopplingar till den turkiska fasciströrelsen Grå Vargarna.

 

Del ett
Ben Alaya har alltså, som socialdemokrat, verkat inom lokalpolitiken i Nyköping. Detta utifrån positioner som ersättare i kommunfullmäktige respektive i barn- och ungdomsnämnden. Dessa kommunala förtroendeuppdrag tog Ben Alaya med sig då han lämnade Socialdemokraterna. Genom sitt avhopp till partiet Nyans ger den, före detta, socialdemokraten Ben Alaya nu partiet Nyans deras första politiska förtroendeuppdrag i Sverige. Detta skryter nu partiet Nyans med – bland annat på sin facebooksida!

Precis.

Partiet Nyans påstår sig bland annat företräda Sveriges muslimer. Men partiet Nyans bygger i själva verket på en extrem minoritet . ”Nyans” har exempelvis tagit den islamistiska Safirskolan (tidigare den så kallade Vetenskapsskolan) i försvar. Vilka värderingar står då ”Vetenskapsskolan” / Safirskolan för?

 

Del två
I juni 2019 avslöjade stiftelsen Doku:
att  Safirskolan anställt minst fyra personer som återvänt till Sverige efter att de tidigare hade åkt iväg och anslutit sig till Daesh / Islamiska Staten i Syrien och Irak …! Safirskolan hade alltså anställt IS-återvändare som medverkat till att upprätthålla ett styre som begått folkmord, mord, massvåldtäkter och infört slavmarknader.
att  ytterligare sju anställda vid Safirskolan kunde knytas till den våldsbejakande jihadistiska miljön här i Sverige…!

Men en stor majoritet av muslimerna i Sverige är demokratiskt sinnade. Majoriteten av muslimerna i Sverige vill inte att deras barn ska undervisas av anhängare till Daesh / IS. Eller av så kallade ”IS-återvändare”.

 

Del tre
Ben Alaya själv anklagar Socialdemokraterna för att inte vilja utse personer med invandrarbakgrund till topposter inom partiet. Detta stämmer inte. Det finns minst två ministrar med invandrarbakgrund i dagens S-regering. Ben Alaya har även uttalat sig om sin egen politiska karriär. Ben Alaya anser att han personligen borde ha fått viktigare positioner än de han hade fått (alltså positionerna som ersättare i kommunfullmäktige respektive i barn- och ungdomsnämnden).

Jag anser att problemet är det motsatta.

Socialdemokraterna i Nyköping borde aldrig ha gett Ben Alaya några positioner alls. En person som kan gå direkt från Socialdemokraterna till partiet Nyans borde aldrig ens ha fått medlemskap i Socialdemokraterna. Än mindre några kommunala förtroendeuppdrag. En person som Ben Alaya, som kan gå direkt från S till partiet Nyans – ett parti som försvarar den islamistiska Safirskolan / Vetenskapsskolan och som har en ordförande med kopplingar till den turkiska fasciströrelsen Grå Vargarna – borde inte ens ha fått vara medlem i S.

 

Avslutning
Det pinsamma för Socialdemokraterna, och för Miljöpartiet, är att den tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) också hade kopplingar: nämligen till de Grå Vargarna och till Muslimska Brödraskapet. Precis som Ben Alaya.

Självklart ska personer med invandrarbakgrund kunna få politiska förtroendeuppdrag. Det finns alltså minst två ministrar med invandrarbakgrund i dagens S-regering.

Men de som, i hemlighet, har kontakter med rörelser som den turkiska fascistorganisationen de Grå Vargarna och islamisterna i Muslimska brödraskapet bör hålla sig just till partiet Nyans. Och återlämna sina politiska förtroendeuppdrag då de lämnar ett parti för ett annat parti.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

  1. Ulf Parde

    Ja, alla andra riksdagspartier – utom SD – är för flata mot islamiseringen. Nu ska även Römosseskolan i Gbg få ut pengar igen.

    • Jan Hägglund (inläggsförfattare)

      Svar på Ulf Pardes kommentar 9 dec 2021
      Det finns många som är flata mot Muslimska brödraskapet och wahhabitiska salafister. Men till dessa hör inte jag och mina partikamrater i Arbetarpartiet. Men det går inte att bekämpa jihadister och islamister utan att samtidigt hålla ut en hand mot alla muslimer som är beredda att följa svenska lagar och de normer som byggts på lagarna. Denna uträckta hand är helt nödvändig. Man måste kunna göra två saker samtidigt inom politiken. Men tyvärr klarar inte SD av detta.
      Enligt min mening.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.