Lögnkampanjen om kidnappning av barn till muslimer når Umeå på söndag. En demonstration hålls. Läs om tre fall arrangörerna brukar ta upp.

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
_   _   _

Idag diskuterar vi:
Lögnerna om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar
barn till muslimer backas upp av demonstrationer – som nu nått Umeå

Avsnitt tre

 

*Ingress
Även här i Umeå planeras nu en demonstration baserad på lögnerna om att barn till muslimer kidnappas, hjärntvättas och utsätts för övergrepp av socialtjänsterna med hjälp av LVU.
Demonstrationen här i Umeå sker på söndag den 20 februari – om tre dagar. Den som kallar till demonstrationen är knuten till Islamiska Föreningen i Västerbotten som utgör en del av FIFS. Denna förkortning står för Förenade Islamiska Föreningar i Sverige. FIFS har spelat en viktig roll i att mobilisera deltagare till de demonstrationer som bygger på lögnerna om socialtjänsterna i Sverige. I år har sådana genomförts i Stockholm den 7 februari och i Göteborg den 13 februari. En tredje demonstration är planerad i Malmö i morgon lördag den 19 februari. Och ytterligare en demonstration planeras alltså dagen efter – här i Umeå söndag den 20 februari.

Vid demonstrationen i Stockholm deltog en talare för Partiet Nyans. Vid demonstrationen i Göteborg deltog partiets ordförande Mikail Yüksel. Partiet Nyans kommer att ställa upp i kommunvalen i Stockholm, Göteborg och Malmö. De kommer även att ställa upp i valen till riksdag och region i de tre län där städerna Stockholm, Göteborg och Malmö ligger.
*Kommer Partiet Nyans att närvara även på demonstrationen i Umeå nu på söndag?
*Kommer Partiet Nyans att ställa upp i valet till Umeå kommunfullmäktige och i valen till riksdag och region i Västerbotten? 

 

* Del ett – som skrivits av en partikamrat till mig
”Sanningen bakom tre av de fall som sprids i sociala medier
I hetskampanjen som påstår att socialtjänsten i Sverige kidnappar och hjärntvättar barn till muslimska föräldrar sprids ett antal fall där det påstås att barnen omhändertagits på felaktiga grunder. SVT Nyheter har granskat tre av de mest spridda fallen (10 feb). Enligt SVT:s granskning fanns det goda grunder för omhändertagandena av barnen i alla tre fallen.

I det första fallet handlar det om en pojke i Göteborg som omhändertagits. Pojken är en del av den ökända klanen Ali Khan. Båda hans föräldrar är kriminella och har nyligen vräkts från sin lägenhet på grund av sin kriminella verksamhet. Dessutom har flera av pojkens äldre syskon suttit i fängelse. Mot denna bakgrund har socialnämnden och även förvaltningsrätten i Göteborg ansett att pojkens uppväxtmiljö är skadlig.

Ett annat fall som sprids handlar om en familj från Syrien som bor i Norrbotten. Där har socialtjänsten omhändertagit alla fem barnen i familjen. Enligt de dokument och domar som SVT fått fram finns det flera vittnesmål om att barnen har utsatts för våld i hemmet. Ett av barnen har varit i stort behov av vård, men föräldrarna har tackat nej till att få hjälp. Efter att barnen placerats i familjehem har de berättat att de är rädda för sin familj och inte vill ha någon kontakt med dem.

Ett tredje fall som också fått bred spridning handlar om en familj där fyra barn under tio år har omhändertagits. Även i detta fall har SVT granskat domar och dokument. I dessa domar och dokument framkommer bland annat att flera andra unga familjemedlemmar tidigare anmält föräldrarna för misshandel samt att det förekommer missbruksproblem inom familjen.

Kommentar: I vart och ett av de tre fall som SVT granskat fanns det alltså goda grunder för att omhänderta barnen. I inget av fallen går det att säga att det är föräldrarnas etniska bakgrund eller religion som legat till grund för omhändertagandena. För många av de föräldrar som får sina barn omhändertagna är detta mycket upprivande. Men barnens rättigheter är stora i svensk lagstiftning och rättspraxis – speciellt vid en internationell jämförelse. Och strävan måste vara att lagen ska vara LIKA för alla.

Men för de som ligger bakom denna, på lögner byggda, hetskampanj mot svensk lagstiftning och socialtjänst verkar sanningen om bland annat de tre fallen ovan inte ha någon större betydelse. Istället framstår det som att de som ligger bakom denna hetskampanj utnyttjar dessa ofta tragiska människoöden för att angripa svensk lagstiftning, rättspraxis och socialtjänst. På ett hänsynslöst sätt. Det framstår också som om syftet bland annat är att bredda och fördjupa de redan existerande parallella samhällsstrukturerna i Sverige.” (slut citat).

 

* Del två
Denna lögnaktiga hetskampanj utgör ett angrepp på själva den lagstiftning som är till för att skydda barn i Sverige och som vuxit fram under lång tid. Givetvis finns det exempel på tillfällen då socialtjänsten tagit felaktiga beslut. Det gör alla myndigheter. Men denna lögnaktiga hetskampanj handlar inte om enskilda exempel. Denna lögnaktiga hetskampanj utgör ett angrepp på själva den lagstiftning som är till för att skydda barn i Sverige och som vuxit fram under lång tid. I denna lagstiftning ingår bland annat lagen emot skolaga 1958, lagen emot föräldrars rätt att aga sina barn 1966 och lagen från 1979 som gjorde allt våld mot barn, uppfostrande eller inte, uttryckligen förbjudet. Det handlar inte ”bara” om LVU. Det handlar om grundläggande frågor som synen på föräldrarätten och barnens rätt.

Det jag hoppas på är att svenska riksdagspartier och myndigheter fattar att detta INTE handlar om en ”informationsfråga”. De som driver denna hetskampanj – bland annat FIFS, i vilket Islamiska Föreningen i Västerbotten ingår – känner mycket väl till svensk lagstiftning och rättspraxis.
Men de håller helt enkelt inte med om den.
– De anser att den är oacceptabel.
– Följaktligen vill de förändra svensk lagstiftning och rättspraxis.
– Med alla till buds stående medel.
Detta handlar alltså om en djup motsättning – i sak. Återigen: Det handlar alltså INTE om en informationsfråga. De svenska politiker som vill slå vakt om de lagar och om den rättspraxis som finns måste därför försöka vinna landets muslimer, och många andra invandrare, för nuvarande lagstiftning och rättspraxis. Det handlar om en kamp om själar / väljare. Detta förstår Partiet Nyans. Detta parti vill precis samma sak som FIFS och Muslimska brödraskapet. Partiet Nyans vill, precis som FIFS och ”brödraskapet”, förändra Sveriges lagar och rättspraxis. Partiet Nyans ställer upp i val över hela Sverige i syfte att vinna själar / väljare i just detta syfte. De vill dessutom skrämma socialtjänsten och dess anställda.

Partiet Nyans ordförande Mikail Yüksel sade – i ett videoklipp från ifjol där han kommenterade en demonstration som handlade om LVU och som han själv hade tagit del i – att hans parti ska ”jaga” en politiker som tagit beslut om att omhänderta barn i Göteborg. Inte alls nyanserat från Partiet Nyans. Tvärtom.

 

*Del tre
Sveriges Imamråd har tidigare gått ut och tagit avstånd från ryktesspridningen om socialtjänsten i Sverige i ett skriftligt uttalande. Detta innebär att FIFS (Förenade Islamiska Föreningar i Sverige) mobiliserar folk till möten vars innehåll Sveriges Imamråd tar avstånd ifrån!

 

*Avslutning A worstcase scenario

En annan grupp som också engagerat sig i denna kampanj är tre av de sex personer – imamer och andra – som utvisades ur Sverige 2019 (i hela tre instanser). De heter Abo Raad, Fekr Hamad och Raad al-Duhan. Hur kan dessa tre – som alltså skulle ha utvisats ur Sverige på grund att de ansetts utgöra en fara för rikets säkerhet – idag delta i en hetskampanj mot landets lagstiftning, rättpraxis, socialtjänst och socialarbetare?

In Sweden Only!

Denna hetskampanj riskerar att få en radikaliserande effekt på vissa människor med muslimsk tro. Skulle bara ett enda våldsdåd begås mot någon av socialtjänstens byggnader eller medarbetare av en islamist, och detta sedan kontras med ett annat våldsdåd riktat mot en moské eller person med muslimsk tro utfört av en högerextremist, så skulle ett lågintensivt inbördeskrig riskera att uppstå. Lokalt. Fast med stora möjligheter att sprida sig.

Så spänt är läget i dagens Sverige.
Med erfarenheter av tidigare kriser är jag rädd för att varken riksdag eller regering är vuxna situationen.

 

 

 

 

 

4 kommentarer

  1. Jonsson

    Jag kan inte se att Umeå kommun, på sin hemsida försöker motverka konspirationerna, eller på annat sätt informerar i frågan.
    Robertsfors är enda kommun hitintills som försöker belysa propagandan. På flera språk.
    Umeå kommun sover fortfarande?

    • Björn

      Det är ingen (speciellt inte i målgruppen) som läser kommunens hemsida ändå, det är något annat som behövs här. Information fungerar inte på fanatiker, har aldrig och kommer aldrig göra det. Vad annat man kan göra har jag ingen aning om, men på något sätt måste folk lära sig att tänka själva, inte vara nyttiga verktyg för de som gillar makt.

  2. arbetare

    Umeå Kommun vill väl ( beroende på feghet eller dumhet ? ) inte stöta sig med islamisterna .

    Snart har dessa importerade bråkstakar fått Sverige att bli exakt som de länder de påstår sig ha flytt från men dagliga skjutningar , sprängningar , sharialagar och klankorruption , till fasa och skräck för alla de stackare som på riktigt har flytt från förföljelse , död och tortyr .

    Om det var ett sådant samhälle de ville ha , varför stannade de inte kvar i hemlandet och upplät sin plats hos människosmugglaren till någon förtryckt stackare som faktiskt behövde fly för sitt liv ?????

    Det finns gott om utsatta kvinnor och män från krigshärdar runtom i världen som inget högre önskar i livet än att få komma till en fridsam plats och bygga en framtid med sina barn utan kulor och granatsplitter vinande runt öronen men istället släpper vi in tiotusentals unga män i krigsför ålder som alla tappat sina identitetshandlingar men på något magiskt vis behållit sina Iphone .

  3. Jonsson

    Det är bland annat detta som informationen från Socialstyrelsen, tar upp; vikten av att ompröva sina tidigare ställningstaganden och tankemönster. Barn omhändertas inte på grund av religion. Barn tas om hand eftersom de far illa.

    Det är givetvis inte lätt att inse, som enskild individ, att man utsätts för gaslightning – när t ex regeringen, kommuner och Svenska kyrkan, tydligen fortfarande stöttar islamister med rundhänta bidrag… och inkludering, utan att ens reagera eller vilja ifrågasättas.
    Svensk lag ska gälla i Sverige. Oturligt nog förekommer orimliga lagtolkningar, och lagar behöver skärpas efter rådande situation som Sverige, nu befinner sig i.
    Om Sverige börjar med särlagstiftning för vissa grupper, då har vi inte en *suverän stat så länge till. Då gäller inte heller sossemantrat: allas lika värde.
    *Statsministern poängterade att Sverige, som just ”suverän” stat inte kan ta emot stora mängder flyende ukrainare? Vilket kan bli svårt att neka.
    Jag håller med Björn, om problemet. En lösning vore att politiker bestämmer sig för att ta tag i frågan, och inte ”passa” den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.