”Socialtjänsten är en terroristgrupp som har lagens stöd”. Dessa ord yttrades av en talare på Renmarkstorget i Umeå idag.

Den politiska fegheten i Sverige finns, kan förklaras och förstås.
Men måste bekämpas. Detta är vad jag och folk från vissa andra politiska läger gör.

Försvara yttrande- och tryckfriheten
_   _   _

Idag diskuterar vi:
Lögnerna om att socialtjänsten kidnappar och hjärntvättar
barn till muslimer backas upp av demonstrationer – som nu nått Umeå

Avsnitt fyra – uppdaterat måndag 21 februari

 

Texten nedan är skriven av en partikamrat till mig – själv var jag inte på plats på grund av covid-19.

 

Inledning
Söndag den 20 februari genomfördes en demonstration i Umeå som ett led i den internationella hets- och lögnkampanj som påstår att socialtjänsten i Sverige kidnappar och hjärntvättar barn till muslimska föräldrar i syfte att utsätta dessa barn för övergrepp. Ett 30-tal personer deltog i denna manifestation. Tidigare i år har sådana manifestationer hets- och lögnmanifestationer genomförts bland annat i Stockholm, Göteborg och Malmö (i Malmö så sent som dagen innan).

En av talarna på manifestationen i Umeå ropade bland annat följande:
”Socialtjänsten är en terroristgrupp som har lagens stöd”!

 

Del ett
Läs dessa ord igen: ”Socialtjänsten är en terroristgrupp som har lagens stöd”. Detta hotfulla budskap tilläts alltså att föras fram på Renmarkstorget söndagen den 20 februari 2022 av den/de som ansvarade för manifestationen.

Samma person som tilläts ropa ut detta hotfulla budskap riktat mot
*socialtjänsten och därmed även dess anställda (som utgjorde den verkliga måltavlan) tilläts även av den/de som ansvarade för manifestationen att rikta sitt hotfulla tal mot
*alla som väljer att utbilda sig till socionomer.  Slutligen påstod samma person även att
* svenskar inte älskar sina barn lika mycket som invandrare!

 

Texten fortsätter under bilden

 

Bild från Renmarkstorget i Umeå söndag den 20 februari.

 

Del två
Den person som hade kallat till söndagens demonstration – där bland annat dessa hotfulla påståenden fördes fram – representerar ”Islamiska Föreningen i Västerbotten”.
Personen har, eller har tidigare haft, en funktion som sjukhuskoordinatör för muslimsk andlig vård vid NUS.

Islamiska Föreningen i Västerbotten utgör en del av paraplyorganisationen FIFS (Förenade islamiska föreningar i Sverige). Detta föranleder ett antal frågor:

* Islamiska Föreningen i Västerbotten tillåts sedan länge att hyra lokaler av Umeå kommun – via AB Bostaden,
* Umeå kommun har under åratal stöttat Islamiska Föreningen i Västerbotten ekonomiskt,
* Ska regionen direkt, eller indirekt, stödja manifestationer – vars budskap stämplar socialtjänsten som en terrororganisation – genom att utrusta den ansvarige med officiella uppdrag (det är inte omöjligt att regionen/landstinget stöttat Islamiska Föreningen i Västerbotten även på andra sätt)?

Avslutning
År 2020 betalade den statliga Myndigheten för stöd till trossamfund ut drygt 3,4 miljoner kronor till FIFS – alltså till den paraplyorganisation som Islamiska Föreningen i Västerbotten utgör en del av.

Den eller de som kallar till en manifestation är ansvariga för hur manifestationen utformas. I detta ingår det budskap som förs fram.
De frågor som, återigen, måste ställas är ifall det rätt att föreningar som mobiliserar till demonstrationer där socialtjänsten kallas för ”en terroristgrupp som har lagens stöd” ska få stöd av stat, kommun och region?

Vi kommer bland annat att ta upp följande frågor i Umeå kommunfullmäktige:
1. Ska verkligen Umeå kommun fortsätta att betala ut ekonomiskt stöd till Islamiska Föreningen i Västerbotten – föreningen har tidigare bland annat tagit hit predikanter som uttalat att det under vissa omständigheter är rätt att döda homosexuella samt förhärligat martyrdöden (vid en tidpunkt då det varit svårt att inte se detta uttalande som ett stöd för Daesh / IS strid för ett Kalifat)?
2. Ska verkligen Umeå kommun, via AB Bostaden, hålla en sådan förening med lokaler?

 

6 kommentarer

  1. Svenne

    Tja, är det så dåligt i Sverige så finns ju alltid alternativet att återvända till sina egna länder om det är bättre för barnen.

  2. Jörgen K

    Är du förvånad?

    Samhällets absoluta rädsla är att konfrontera just denna organiserade grupptillhörighet. Rädslan är påtaglig och backas upp av rapporter från SÄPO där Muslimska trossamfund organisatoriskt inrättat sig i större nätverk där kopplingarna är fastställda av SÄPO till internationell salafism-jihadism.

    Rädslan att från myndigheter bli beskyllda för att vara ”rasistiska” lamslår hela frågan och strategiskt har man genom att angripa just Svensk socialtjänst lyckats ställa myndigheterna i en återvändsgränd.

    Det är så illa faktiskt att regeringen har uppdragit till SÄPO och CATS att inte utreda den internationella kopplingen och personer verkande i Sverige annat än i absoluta nödfall. Domslut kan betraktas bland de imamer som blev dömda, men ej straffade, trots SÄPO’s kraftfulla bilagda underlag.

    Jag är inte förvånad, lika lite förvånad som om partiet ”Nyans” får mandat till riksdagen, det är samma bakgrundsfigurer och nyttjar samma organisation som sträcker sig ända till Umeå…….

  3. Helena Nilsson Springare

    Det är ju fullkomligt vidrigt!! Och ja..nog är det konstigt att det inte skrivits om det?

    Hets mot… yrkesgrupp typ? Sjukt hur folk tillåts stå och gorma på det viset. Blir alldeles matt av att bara läsa detta!

  4. Jonsson

    Har föreningen bytt namn?
    Bytt ut islamiska till: för muslimer…
    Det ska bli intressant att få ta del av evt. svar från berörda i KF.
    Vilka utskott (eller annat) bereder inkomna ansökningar om bidragen i kommun och region? Kriterier för beviljat bidrag?
    Erhåller Svenska kyrkan, EFS och Pingstkyrkan också bidrag från kommun och region?
    Hur ska man förstå detta med religion på föreningsnivå? Ska det klassas som förening eller samfund?

  5. Bergis

    Det måste gå att informera om att man som person som har har fått uppehållstillstånd i Sverige som flykting, skyddsbehövande, av humanitära skäl eller har tagits ut på flyktingkvoten och vill återvandra (flytta tillbaka) till sitt hemland har du möjlighet att få bidrag från Migrationsverket för detta om man inte kan acceptera svenska lag och kultur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.