Johan Söderling, Vännäs

Spännande möten

I fredags träffade jag våra vänner från vänorten Cameri i Italien och Hemnes i Norge för första gången.

Vännäs fick motta ett konstverk från Cameri som symboliserar vårt samarbete och att det är fem år sedan samarbetet började. Konstverket står nu i Bibliotekets entré men kommer att placeras i medborgarhuset så småningom. Konstnären var själv på plats vid överlämnandet och beskrev sina tankar bakom utformningen . Det var förutom konstnären tre till i sällskapet från Italien. Från Hemnes kom kommunalrådet och en person till. Efter cermonin i biblioteket gick vi till vänortsparken och nationaldagsfirandet. Mycket människor och härlig stämning. Vackert väder, sjönsång och jag delade ut diplom till våra nya svenska medborgare. Efter detta så åt vi middag tillsammans på hotellet värdfamiljerna var också inbjudna och samtalen kretsade kring fortsatta samarbetet och likheter och olikheter mellan oss.
Våra gäster var glada och mycket nöjda med sitt besök i Vännäs. Oppositionsrådet från Italien var fascinerad över att somna och vakna till fågelsång. Tänk er det. Här somnar man varje natt till fågelsång. Självklarheter för oss, exotiskt för dessa gäster. Italienarna var också överraskade över breda gator, gott om utrymme och mycket träd.
Lätt att bli blind i sin egen kommun, vi är så vana och ser det som självklarheter. Många spännande möten blev det denna dag.

Det ska bli spännande att se hur detta med bloggen ska gå och hur ni ser på mina inlägg. Jag kommer att försöka skriva ofta men kan inte lova varje dag. Hoppas ni ser det som ett sätt att lära känna mig och den politik vi socialdemokrater kommer att föra i Vännäs framöver.
Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.