Johan Söderling, Vännäs

Full fart i Strand.

Har full förståelse för att ni väljer den vackra vägen till Umeå då E-12:an renoveras.

Tråkigt bara att det finns bilister som kör alldeles för fort. Vi har 70-km genom byn men det räcker tydligen inte för en del. Jag vädjar därför till er alla som kör genom Brån och Strand att hålla hastighetsbegränsningen. Vi har många barn i byarna och inga alternativa vägar eller gångbanor.

/Johan

6 kommentarer

  1. Tomas Wennström

    Hej Johan.
    Lycka till i ditt nya uppdrag. Jag hoppas att vi tillsammans kan vara med och utveckla hela Umeåregionen. Vårt samarbete kring biblioteken, som nu vann FN-pris för bästa offentliga innovation, är ett utmärkt exempel på att det blir både bättre och är roligare om man gör det tillsammans.
    Ha en skön sommar!

  2. Johan Söderling

    Tack Tomas!
    Jovisst är det fantastiskt med utmärkelsen om bibliotekssamverkan i Umeåregionen. Jag tror inte att alla förstått det stora värdet av den utmärkelsen. Helhäftigt att FN uppmärksammat detta. Håller med om att samverkan ger mer än att jobba på egen hand. Ser fram emot nya områden att samverka kring. Har du några idéer?

  3. Tomas Wennström

    Hej igen

    Ja, idéer finns det gott om, det svåra är att göra de praktiskt tillämpliga. Jag är övertygad om att vi kan utveckla samverkan på en mängd områden, såsom kulturhuvudstad 2104, miljö-, energi- och avfallsfrågor, färdtjänst och sjukvård och en rad olika myndighetsutövningar och kommunala handläggningsfrågor som vi redan idag samarbetar kring. Här tror jag att det finns mer att göra för att förbättra servicen för medborgarna och effektivisera resursansvändningen, för att tala kommunbyråkratiska.
    Som ordförande för Konstvägen sju älvar har jag också förhoppningar att vi ska kunna förbättra samverkan och marknadsföringen än mer. Konstvägen är ett utomordentligt exempel på hur vi kan fylla det Nordliga rummet, som är viktigt i vår strävan att bli kulturhuvudstad, med ett spännande och konkret innehåll.
    Må gott!

  4. Martin Paju

    Hej Johan, det gläder mig att du får många positiva uppåt-puffar för ditt engagemang för trafikproblemen i Strand. Förslaget från Thomas om samverkan och marknadsföring kring Konstvägar ger mig spontan näring till hur vi kan få ”oss” bilister att njuta av estetiska landskap som vår Björkallé genom tre byar. Och därmed sänka hastigheten!! Varför inte lansera Konstvägen ”Tre byar” som ett lokalt initiativ till att stärka Kulturhuvudstadsregionen.

  5. Mona Wassermann

    Skulle det inte gå att hitta en lösning med en separat gångbana. Det borde väl kunna ingå i något projekt där man kopplar ihop en cykel/gångväg till exv strandstråket ända in till stan. En ”turistväg” för miljövänlig turism, med utflykts mål utmed vägen.
    Som det är nu går det ju knappt att gå, cykla eller rida efter vägen utan att sätta livet på spel.
    Naturligtvis sitter det i pengar.. men pengar brukar alltid gå att söka.. det gäller bara att hitta rätt kanal och rätt idé som ligger i tiden…

  6. Martin Paju

    Helt riktigt tänk, Mona. Vi har ju cykel-promenad-hästbana i utvecklingsplanen för Strand. Byarna utmed en sådan ”rutt” borde sätta samman en grupp som långsiktigt jobbar med en sådan idé. Som sagt det finns medel att söka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.