Johan Söderling, Vännäs

Umeåregionen nästa

Idag var jag på första mötet med Umeåregionen. Ett härligt glatt gäng hälsade mig välkommen. Stämningen var på topp, förmodligen berodde uppsluppenheten delvis på det nära förestående sommaruppehållet.

Dagordningen innehöll bl.a. samarbete mellan kommunerna vad gäller brottsförebyggande arbete och ev. samarbete då det gäller förmyndar funktioner. Funderar på om Vännäs Vändelaprojekt ska komma och informera regionrådet om hur de tänkt jobba för ungdomarna i Vännäs. Det blir ju lite mer levande med konkreta exempel. Sen avtackades Matts för sitt långa och engagerade arbete för samarbete i regionen.

Annars är det utstädat på skolan. Körde mycket papper i strimmlaren. Hittade mycket kul minnen från långt tillbaka. Det handlar om elever som har skrivit små brev till mig som klassföreståndare. I tisdags gick de eleverna ut grundskolan. Oj vad tiden gått fort. Jag har inte fungerat som deras klassföreståndare senaste året beroende på mina politiska uppdrag. Men det är klart att man är intresserad av hur det går för dom, trots att man inte funnits nära på ett tag. De kommer att gå bra för dom, det är jag säker på. Många härliga ungdomar som nu står på tröskeln till gymnasiet och närmar sig vuxenlivet.

Mitt uppdrag som ordförande i vård och omsorgsnämnden går nu mot sitt slut. I nästa vecka har vi sista nämnden före sommaruppehållet och den blir min sista. Det känns lite vemodigt. Jag har gillat det uppdraget även om det varit tufft. Många tyckte jag var galen som tackade ja till det. Men jag är glad att jag tog det. Många möten med människor och en större inblick i att livet kan vara svårt för många människor. Mest jobbigt är det när barn och unga far illa. Då känns det bra att vår sociala förvaltning är duktiga på att hjälpa till.

Skönt att det regnat. Men synd att det blev så kallt. Nu växer det på tegen och det lär explodera på lägdan om värmen kommer tillbaka.

Tänkte försöka hinna med skogsnolia imorgon.

/ Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.