Jonas Sundqvist

Ordet är fritt, men inte gratis.

Egen företagare

X: På tal om det, hur gick det med det där jobbsökandet?

L: Det var mycket ner men nu är det ganska mycket upp. Allt drog ut på tiden. Men dom hörde av sig förra måndagen och meddelade att jag inte fick jobbet.

X: Tråkigt.

L: Jo. Jag tyckte att jag hade blivit förbisedd på ett par viktiga plan eftersom att intervjun stressades fram. De skulle tillsätta tjänsten 2 veckor efter min intervju så det var snabba puckar. Att det tog 2½ månad för dom att komma till beslut och levera det bidrog till att jag överklagade beslutet.

X: Va?

L: Jag skrev ett mail i vilket jag beskrev varför jag skulle vara en så värdefull del i maskineriet, samt presenterade några idéer som skulle kunna vara intressanta för dom. Jag vågade inte hoppas mycket. Men de gillade förslaget och kallade mitt tilltag djärvt och genomtänkt. Dom ringde och sa detta. Plus att dom frågade om jag hade problem med deadlines. Problem med deadlines? Dom är lika fiktiva som kärlek. Gränserna som gäller är de man kommit överens om på ett eller annat sätt och av en eller annan anledning. Jobbet ger dig lön, frugan ger dig kärlek.(läs: sex). Jag sa ju inte det. Jag sa att jag gillar deadlines, och det gör jag. Det driver inspirationen. Antar att dom och jag spelar efter samma noter för de gillade mig och det var den trevligaste och helt klart mest intressanta arbetsintervju jag haft. Så, igår var första dagen på jobbet. Och sista. Jag sa upp mig på eftermiddagen för jag har upptäckt att jag kan fylla ett tidigare ouppfyllt hål i samhällsstrukturen. Jag har ännu inte hittat nån annan som annonserar om att skriva din personliga överklagan vid negativt besked om arbetsansökningar. Det finns ett skrikande begär efter någon som kan vässa den klagande stämman. Jag har redan fått ett dussin uppdrag och utan konkurrens kan jag sätta priserna lite som jag vill. Gör färdigt alla papper om att starta eget imorgon. Jag har länge drömt om att vara kreativ missnöjesaktivist och på det här sättet får jag dessutom jobba mot företagen genom att hjälpa individer med rätt inställning, förutsättningar, utbildning och uppfattning att erövra viktiga poster i företag för att innifrån råda bot på den kokande korruption som härjar under den välputsade svenska företagsfasaden.

X: …va? Grattis. Eller va?

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.