Nolia och LCHF-bakning

Idag var vi på Nolia med Junis igen. Denna gång var vi inte fullt så många.
Men 110 var vi idag iaf. Idag var det Anton Ewald som stod för underhållnigen.
Var mest kring barnlandet idag också, men vi han också ta en längre sväng runt Nolia och kollade på roliga saker. Barnen (och jag ska jag inte sticka under stolen med) var väldigt imponerad av dom stora husvagnarna med flera sängar, dusch och andra bekvämligheter. Dom tyckte Junis kunde köpa in några 😛 Jag kankse skulle köpa en husvagn och flytta in i.. Kan stå på Junislyans parkering 😛

Iaf så gjorde jag några ”fynd” idag. köpte en ost-salami gjord på ko och kalkon.. mycket god. Köpte också en pesto-ost som var ruggigt god, och en gorgonzola..

bild6 bild7

bild9

 

Ikväll så har jag dels lagat middag.. denna gång blev det LCHF pizza.. en mycket god pizza som jag ofta lagade förut när jag åt LCHF.. ”degen” består av ägg, grädde, cream cheese och riven ost (tog västerbottenost).. Så gräddar man ”degen” tills den blir riktigt fast.
På med tomatsås och favorit-toppingen och rikligt med ost på.. in i ugnen igen och.. klar =)
bild8

 

Sen har jag förberett lite för mogondagens läger.. har förberett lite matlådor och planerat för lunch och middag. och gjorde lite annat praktiskt kring lägret, som boende indelning och sådand.
Har  också bakat LCHF frö-kex, som jag tänkte ha med mig till lägret och knapra på.. Fick smaka och fick receptet av en junis-mamma som jag känner. Fantastiskt goda.
Man blandar linfrö, solrosfrö, sesamfrö, fiberhusk och brödkrydda med kokande vatten och olja (jag tog lite kokosolja och olivolja blandat) sen rör man ihop allt, brer ut på bakpapper och in i ugnen och grädde och sen på låg värme på torkning.. fruktansvärt gott. Tog halv sats eftersom jag har sån liten ugn men inser att jag kunde gjort full sats för dom blev nästan lite tunna tycker jag.. väldidgt sköra och blev nästan brända, så nästa gång gör jag full sats och gör dom lite tojckare.. men dom var hysterisk goda.. Åt några ikväll med den köpta gorgonzolan.. Al Hamdulillah!

bild10 bild11

 

Ja som sagt.. Imorn åker jag på läger.. till sköna Lyckebo i Tavelsjö.. ett jättefint ställe invid Tavelsjön.. ska bli riktigt kul!

Nu ska jag sova.. Godnatt!

En kommentar

  1. Pingback: 1retracted

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.