Jorå såatt

Då har man kommit hem från 3 dagar läger i Lyckebo och även varit på en en dags planeringsdag med ordinarie jobbet.

Lyckebo lägret var helt amazing denna gång. Barnen har badat, fiskat, paddlat kanot, rott och roat sig jättebra på gården. Vi vuxna har haft möjlighet att umgås och ha trevlig tillsammans också. Köket har fungerat mycket bra, det har flytit på utan några problem.
Vi bestämde i samråd med dom ledare och barn som var på lägret, att vi gör tvärtom nästa år. Dvs att förlänga Lyckebo lägret och förkorta Holmön. Eftersom medlemmarna tycker det är smidigare på Lyckebo med rinnande vatten, toa, dusch, riktigt kök med mera, dessutom är det billigare att hyra.. Synd bara att det inte är den fantastiska utsikten om Holmön erbjuder.
Men det blir jättebra nästa sommar.. Känns plågsamt och ångestfyllt att det är 42 veckor kvar till nästa sommarlov.. aah

Men det känns ändå kul att börja jobba på måndag igen.. kul att träffa barnen och kollegorna.. men inte kul att börja om med 40 timmar, 8 timmar per dag, måsta kliva upp tidigt, följa en mall och ett schema. uppgifter man MÅSTE göra osv.. det känns SJUKT ångestfyllt..

Min matsituation gick bra på Lyckebo.. Hade med mig matlådor och grejjer som jag kunde äta till frukost, pluss att visa måltider kunde jag äta vissa saker som köket lagat med lite modifiering.

lyck lyck2

lyck3 lyck4

En annan sak som hänt är att jag börjat medicinera igen. Jag har känt det i dom här 3 åren som jag inte medicinerat att jag verkligen behöver det. Speciellt när jag jobbar, och speciellt när jag jobbar som elevassistent, och måste sitta still och hjälpa barnen flera timmar per dag utan möllighet att ta en paus, ta luft, gå undan eller så när jag känner att koncentrationen far.. det kräver oerhört med energi från mig att hålla den koncentrationen, så redan till Lunch är jag helt utrenerad och måstre sova alla lunchraster.
Ni som följde min förra blogg vet att jag blev sjukt deprimerad för 3 år sedan, det var då jag la ner bloggen och allt. Jag kopplade det till medicinen och slutade i panik. Men jag har insett att det inte var medicinen i sig utan att jag hade så höga krav på mig så jag fick en minder utmattnignsdepression av alla krav och måsten.
Men nu ska jag försöka igen som sagt. Har ätit conserta nu i 3 dagar. minsta dosen, ska trappa upp efter 1 vecka.
Det känns riktigt bra hittils.. Känner mig mycket piggare och mer klartänkt i hjärnan.. Det är som att ”lagget” som uppstår i hjärnan när det blir mycket runt om kring, är helt borta.. känns skönt nu, mest intressant blir det på jobbet och se om man fixar att sitta still och vara fokuserad heldagar nu utan att bli fullständigt slut.

conc

Ja som sagt. Var med jobbet på planeringdag på Häljegård. En köttproducent som har kor, grisar, får, hönor och massa andra djur, samt att dom driver en gårdsbutik och att dom erbjuder olika specialanpassade events, det kan vara allt från starkeman tävlingar till att spränga höbalar i luften.
Vi hade vår planeringsdag där i deras konferensrum och åt mat samt dom som ville hade lite olika tävlingar som att skjuta ägg med luftgävär. Mycket trevligt ställe och god mat, och LCHF var inga problem där.. Chefens komentar var typ ”Det här är en köttgård!” Fick till lunch fårskav med nån god gräddis såg och brocoli. Till middag var det försts rökt lax, rökt nöt och rök får med västerbottensost, och till middag en gode stor blodig entrecote, med en varm kål-röra till med vitkål och curry.. perfekt LCHF amt allting.. så det blev mycket bra =)
Tycker bonden var lite kul, när mina kollegor ville ha köttet well-done så vägrade han med motiveringen ”Det är min ko! Jag övergrillar inte mina kor!, he e ba å ät” Kan inte annat än hålla med honom att det är ju att förstöra fint kött, men om nu kunden vill ha en förstörd köttbit så, ja.. var lite kul inställning iaf 😛
Är ruggigt sugen att åka dit med nå kompisar och äta deras vikinga meny. Varje portion är ett kilo blandat kött från ko, får, gris och kyckling. Fet gräddsås till. Inga andra tillbehör. En morakniv. Förkläde. Inga andra bestik. Låter helt underbart tycker jag! =)

hälj hälj2

hälj3 hälj4

 

Har nu gått ner från 106 till 101 alltså 5 kg.. Fortfarande är ju det mest vätska men 1 kg tror jag kan vara fett.. känns bra, fast mest bra känns att jag mår så jävla bra och att halsbrännan är borta, gaser är borta och jag har inte ätit gott så här ofta på år och dar. Det är ju det som är grejjen.. i vanliga fall så lyxar man till det nån gång i veckan resten äter man torftigt. Nu äter man riktigt god mat varje gång, men så är det vissa maträtter som man inte kan äta då tyvärr.. fast dom flesta finns det ersättning för som funkar bra. Ska äta surströmming nästa vecka typ. Då ska jag göra ett lchf tunnbröd och så bara skippa potatis.. så går det ju bra. Sushi ska jag prova göra enligt ett recept där man blandat kokt, riven blomkål med filadelfiaost och använder det istället för ris-smeten..
Det ända jag känner att jag saknar SJUUUUKT mycket är Cola Zero.. det är ju typ det godaste jag vet. Och mitt samvete säger att det är ju inga kolhydrater i.. Men det smakar ändå sött coch lurar hjärnan så sötsuget förvärras.. så än så länge får det vara, i framtiden när jag helt vant mig av med alla kolhydrater så kan man kanske dricka lite lightläsk ibland, trots alla tillsatser.

Nu håller jag på att baka för fullt. Gör kex igen. Har bakat ett LCHF rostbröd. Håller på med en Västerbottensostpaj, och lite andra smågrejjer.. Ska på Kräftskiva i kväll hos Linnea, så jag styr upp tillbehören. Bilder från detta kommer ikväll.. Lev och må.

 

 

En kommentar

  1. Pingback: 3antonio

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.