Bak, Kräftor och Junisavslutning

Ja, som jag skrev igår så var det bakning och kräftskiva på agendan.
Jag bakade LCHF frö-kexen igen, denna gång gjorde jag dom tjockare så dom inte skulle bli så spröda och brända. Dock blev jag inte helt nöjd denna gång heller.. tycker nog dom var godare när dom var tunnare. Så nästa gång ska jag göra dom tunnare igen men inte ha dom fulle lika länge i ugnen så dom inte blir brända, då tror jag dom blir pefekt. Dom är ju sjuuuukt goda hursomhaver, jag vill bara tweaka fram den absolut bästa upplevelsen.. Är SÅ glad att jag kan äta ost och kex nu, det saknade jag mycket förra gången..  Har ätit både gorgonzola och Brie de maux på frökexen och det fungerar väldigt bra ihop 😀

Ja, så bakade jag också en LCHF franska. Bestående av MASSA ägg, ordenltigt med smält smör och sen kokosmjöl, mandelmjöl och fiberhusk, salt.. Häll upp det i en brödform och så in i ugnen. Jag blev VÄLDIGT förvånad över hur goda bröden blev, trodde det skulle smaka mest som omeltett, men det smakade faktiskt bröd, väldigt gott bröd, och sjukt saftigt. Blev KLOCKTENT att rosta, och så på med riktigt smör, massa ost och gurka.. Eller idag åt jag både kalkon, salami, ost, keso, örtsalt och gurka på.. MMM så jävla gott.. då kan man äta bröd igen du utan att få i sig kolhydrater. 😀
Jag ska, när jag fått bukt med allt sötsug, prova baka nån efterätt med sötningsmedel, typ stevia eller liknande naturligt sötningsmedel. Kan va kul att äta nått sött utan kolhydrater också.. Om jag fixar det, vissa blir som sagt väldigt lurade av den söta smaken och blir bara mer sockersugen.. men ska iaf prova senare.

bild bild2

När franskan blev klar, så tog jag en fjärdedel av franskan och smulade sönder den, mixade den i en mixer med massa smör, och så fick jag en pajj-deg som jag klädde en pajform med. Så fyllde jag pajjen med grädde, ägg och MASSA västerbottensost, och vips så hade jag en LCHF västerbottenspaj. Till denna gjorde jag en röra med cream fraice, rödlök och röd kaviar. Klockrent tillbehör till kräftoena.
Dock var det ju en sjukt stor process att få fram pajjen, först göra en franska, och sen göra pajdegen av den, så ett antal timmar för att få till en pajj.. men nu är det ju inte kräftskiva varje dag så 😛

Så begav det sig till Brån och min gode vän Linnea, där vi avnjöt kräftor, räkor, LCHF WB-pajen, frökex med olika ostar och en god sallad. Till detta drack jag bubbelvatten med lite björnbär i..
Det hela avrundades med ett antal timmars trevlig pratstund om allt och inget.. Mycket trevlig kväll

bild4 bild5

bild6

 

 

Idag då..
Vi hade avslutning för sommarens aktiviteter med Junis.
Vi hade bestämt samling på 4H gården.. Eftersom vädret var osäkert så tänkte vi att vi samlas där och se hur vädret blir och vad medlemmarna vill göra. Om det skulle bli fint väder hade vi kunnat gå på UmeLagung en sista gång, men det var spöregn så det var inte att tänka på.
Så vi åt lite glass på 4H gården och pratade om vad vi kunde göra. Barnen röstade och bestämde att vi skulle till Umeå RC och köra radiostyrd bil. Men när vi kom dit så gick det inte för dom hade inte hunnit packa upp alla bilar och sånt från Nolia. Så vi fick rösta en gång till och då blev det Bowlinghallen som gällde, så då åkte vi dit och barnen fick Bowla en omgång. Mycket trevlig och uppskattad avslutnign på sommaren.
Nu har Junis paus ett tag. Mina kompiskvällar som jag håller i på Ålidhem kommer börja nästa måndag, så barnen får komma igång med skolan ordentligt.
Helgskoj och fullt hus har paus en månad och drar igång runt 20:e September.

bild7 bild8

 

Ikväll lagade jag Spökkyckling igen, det är så gott så jag kan äta det flera gånger per vecka. Jag gör på 1 kg varje gång så jag får matlådor. Denna gång gjorde jag inget blomkålsris utan jag åt bara kyckling och sås med sked ur en djuptallrik.. det är så SJUUUKT gott..

Imorgon så ska jag på styrelsemöte för NBV Norr (Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet) där jag är vice ordförande. Ordförande kan inte närvara imorn så jag ska leda styrelsemötet. Känns lite pirrigt. Jag har ju lett många Junis möten men dom är väldigt informella och avslappnade.. NBV mötena känns lite mer formella och så, men det ska nog gå bara bra.

Nu ska jag ta och skriva lite på en ansökan till Allmänna arvsfonden, för ett projekt vi tänker göra i Junis. So long.

 

 

En kommentar

  1. Pingback: 1powerpoint

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.