”PERSONLIG INTEGRITET”

Det nya inne ordet …

Hur kan det komma sig att helt plötsligt har allt folk i Sverige problem med att få behålla sin "Personliga Integritet" ur kan det komma sig ?

Var fanns denna "mode-grej" för 15år sedan, då hörde vi ingen prata om detta enorma problem som vi har idag.

Men om nu massor av folk sitter som jag och skriver på en blogg, men detta sker samtidigt som man är helt livrädd om sin Integritet.

Vad är nu denna Integritet och varför är alla så förbannat rädd om den just nu 2009, kan det vara så att det helt plötsligt är en media och mode grej att värna om sin personliga integritet samtidigt som man lägger ut hela livet på webben.

Jag fattar inget och tror att det är samma "fluga" som Pirat Partiet är och som Nydemokrati var för en massa år sedan, folk vill gnälla lite & mycket om ingenting alls !!

Ha en bra kväll !

Ulf Kämpeback

www.garderob.nu

 

9 kommentarer

  1. Katarina

    Nästan som alltid så håller jag med! Jag fattar inte heller varför alla gnäller på det och sedan skriver om hela sina liv på nätet…

  2. Helena Nilsson Springare

    Fast det är ju oftast bara en liten del av sitt liv man delar med andra när man bloggar.. man får tänka så. Men förvånansvärt många mammor bloggar om sina barns bajs och liknande *uurk* sådana bloggar slutade jag läsa.. För alla bajsar väl så vitt jag vet? haha 😀 Kul blogg btw // H

  3. Ingemar Wincent

    Man kan ju fråga sig om det verkligen är privatlivsblottande bloggare som skriker mest om integritet. Mitt tips är att de mest högljudda integritets-påhejarna återfinns i andra internetanvändar-kategorier, exempelvis ljusskygga nedladdare…

  4. Ulf Kämpeback

    Självklart är det så ..

    Men det finns dock personer som bloggar om sig själv men är förbannad & rädd för all övervakning, känns mycket dubbelt för mig.

    Ulf Kämpeback

  5. Ulf Kämpeback

    Jo jag håller med dig Helena …

    Visst är det bara ofta lite tankar eller småsaker som folk bloggar om, blir det för mycket ”in på livet” tror jag att det är dax att skaffa lite vänner !!

    Ulf Kämpeback

  6. Katarina

    Nej det är säkert inte det eftersom du är ärlig och rak med vad du tycker… Man kan lätt få negativa kommentarer om sådant, i alla fall har jag fått erfara det!

    Fortsätt säg vad du tycker! 😀

  7. HDR-fotografen

    Varför inte då redan nu installera en fotboja med gps för varje familjemedlem, så kan staten hålla reda på var och en. Slipper vi punga ut dyra pengar för övervakning med. Vill du fildela illegalt och bryta mot upphovsrätten (som du gör till stor del) kan man gå ut på första bästa trådlösa bredband. 1/5 av Helsingborgs är oskyddade, och mängder är krypterade med en svag kryptering som knäcks på en minut.

  8. Ulf Kämpeback

    Ja, kanske det ..

    Tydligen är det alla som är sjuktkunniga på data som är mest livrädd för den statliga övervakningen.

    Jag har inget emot att det övervakas exempelvis inne i Umeå där det händer mycket skit, med fylla och bråk.

    Om jag inget gör så finns inga problem med övervakningen, har jag skumma planer så är det klart att man blir folkskygg.

    Ingen fara, men fotboja vet jag inte om jag skulle vilja ha eller att andra skulle behöva heller, men kanske en liten gps i hjärnan med inbyggd mobil & dator vore en hit !!

    Ha det bra !

    Ulf Kämpeback

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.