MILITANT FEMINISM DÖDAR GENTLEMÄN

Foto: Ulf Kämpeback, New York 2009

 

Det har slagit mig att ..

Det senaste åren har det blivit något dumt att vara gentleman, vi män ska inte hålla upp dörrar, vi ska inte dra ut stolar, vi ska inte erbjuda en hjälpande hand om vi tycker att en kvinna ser ut att behöva hjälp.

Nä, det handlar då om att vi beter oss kränkande mot den moderna kvinnan som "kan allt själv", det är inte modernt eller PK att be någon om hjälp som kanske är starkare eller kunnigare på vissa områden, värst är det ju om vi män skulle erbjuda en hjälande hand för då är vi bara "ute efter något".

Personligen tror jag att det beror på det senaste årens starkt Militäriska Feminister som tydligen heller vill vara som en man men i en kvinnokropp, är det så svårt att inse att vi är olika och vi passar inte till allt eller i alla situationer beroende på hur vår kropp ser ut.

Personligen tycker jag att det är trevligt & roligt att hålla upp en dörr eller hjälpa någon med något som är besvärligt för en annan person och begär inget annat än kanske ett tack tillbaka eller vaför inte en månadslön, det får ni själv bestämma.

Tråkigt är ordet, det är tråkigt & mycket synd att det ska vara fel, fult & dumt att vara en Gentleman år 2009 i Sverige, för det är bara i Sverige vill jag bara tillägga, eftersom i det flesta andra länder fortfarande är en fin, trevlig & bra grej att vara  !!

 

Jag vill önska er alla en trevlig kväll !!

 

Ulf Kämpeback

www.gronaker.se

 

6 kommentarer

  1. Ulf Kämpeback

    Hej Lena …

    Nä, det är för mörkt för att vara ute & cykla just nu !!

    Hur kan du tro att jag är ute och cyklar, det är ju både mörkt & mycket halt ute här i Grönåker.

    Handlar det om texten får du nog överbevisa mig innan jag ger upp den tanken, det är verkligen INTE inne eller PK att ens försöka vara gentleman idag i Sverige.

    Men jag tackar så mycket för ditt inlägg, trots att jag inte förstår det !!

    Tack för ordet !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.garderob.nu

  2. Catharina Alperud

    Tror det är du som inte riktigt förstår vad dagens jämställdhetsarbete handlar om… Det är knappast militanta feminister som för dess talan. Leta på skolverket, regeringssidan och sök på ordet jämställdhet så blir du klokare och kan fortsätta vara gentleman utan att tro att det har något med kvinnor, män och jämställdhet.

  3. Ulf Kämpeback

    Hej Catharina Alperud

    Tack för ditt inlägg, det jag skrev handlar inte om jämnställdhetsarbete det arbetet är jätte bra att det pågår eftersom det inte finns något vettigt i att bland annat du ska kunna ha högre löner bara för att du har en pitt mellan benen, fel.

    Jag pratar om vardagen, livet utanför skrivelser & fina dokument om jämnställdhet i kommuner & regeringen.

    Det är inte självklart idag att du blir uppskattad om du håller upp en dörr eller frågar om du kan hjälpa en kvinna, troligen är du bara ”ute efter något”

    Önskar dig en bra dag !

    Ulf Kämpeback
    http://www.garderob.nu

  4. Kerstin

    Nja, jag håller faktiskt med dig. Jag och min 24-åriga dotter diskuterade det faktiskt häromdagen. Tro det eller ej, men hon tycker att det är jättetrist att det knappt finns några ”gentlemän” kvar. Hon skulle gärna se att en kille håller upp dörren eller drar ut stolen åt henne men sånt förekommer inte längre. Och jag tror precis som du att lite försvann när feminismen gjorde sitt intåg. Själv är jag gift med en gentleman så jag kan inte klaga. 😉
    Ha det gott.

  5. Ulf Kämpeback

    God dag Kerstin ..

    Jo för en del faller lotten så att man får sig en bra kvinna eller man, så det är bra att gratta dig till detta !!

    Tyvärr tror jag också att en del inte fått uppleva det du fått, vilket skapar bittra människor som inte tror att det kan finnas något gott med att vi fortfarande får vara man & kvinna.

    Ha det så bra & jag önskar en trevlig dag !!

    Ulf Kämpeback
    http://www.gronaker.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.