Karins Reseblogg

Skål


Vi har varit på Gangjin Celadon musuem. Celadon är en sorts porslin. Man tillverkade porslin i Korea mellan 1100 och 1400 – talet. Man tar lera och sedan trampar på den tills alla luftbubblorna åkt och sedan formar man leran t.ex genom att dreja. Sen målar man och graverar den och efter det så bränner man leran i en jättestor ugn som är ca 900 grader. Sedan doppar man leran i en sort glasyr och bränner den igen i en varmare ugn ca 1200 grader. Man bränner leran två gånger och det tar totalt 70 dagar att göra klart.  Dyra saker blev det.
 

Vi gick runt på museet och sedan fick jag och grabbarna prova att dreja en  skål var. Leran var kall men det var lätt att dreja. Det var roligt.Efteråt fick man tvätta händerna i jättekallt vatten.
Skålarna fick vi sen ta med i bilen. Det tar bara en dag att torka. Hoppas de inte går sönder då vi åker bil.
 
Min är den som är längst upp till höger.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.