vattenkraften.se har fått andra svaret från Folkpartiet

vattenkraften.se;

”Hej

Vi på vattenkraften.se skulle gärna, så här inför stundande val, vilja vara allmänheten behjälplig när det kommer till våra hjärtefrågor.

En, för oss, extremt viktig fråga är ert partis officiella ståndpunkt gällande Vattenverksamhetsutredningens Slutbetänkande: I Vått och Torrt.

Som det ser ut idag så är vi exempelvis på väg mot rullande viten ifrån EU, eftersom vi inte kommer att följa ramdirektivet för vatten. Enligt våra beräkningar handlar det om mellan ett och fyra MSEK/dag. Detta enbart för att vi inte miljöanpassar vattenkraften. (Det har inte gått så lång tid sedan vi hade en rejäl debatt kring avloppsproblem och de i förhållande väldigt låga belopp detta medförde i form av rullande viten.)

Gällande nämnda vattenkraft så dras vi idag med idel kraftverksföretag som gör allt för att slippa undan RIKTIG miljöanpassning och istället skryter om och gömmer sig bakom småsaker som t.ex. byte av oljesort vid smörjning av turbiner. Vad gäller oviljan så kan vi om ni känner behov av detta plocka fram mängder med vattendomar som påvisar detta faktum. Vi har tydliga bevis för att de bolagen säger och det de faktiskt gör skiljer sig åt markant. Det här är inte på långa vägar vad som krävs för att Sverige skall kunna påstå sig vara ett föregångsland i dessa frågor.

Men den stora frågan då; med tanke på att slutbetänkandet innehåller reformer kring vattenkraften i Sverige som verkligen skulle göra skillnad så vore det bra att veta vart ert parti står i denna fråga. Kommer ni att ställa er bakom detta förslag på reform eller kommer ni att förkasta den och den akvatiska miljön?

MVH

Per Persson Eckerström
vattenkraften.se”

Rickard Ydrenäs, Folkpartiets valcenter svarar;

”Hej,

Tack för ditt mail. Jag är ingen energipolitisk expert utan svarar generell på vår politik. Om du vill ha mer detaljerade svar ber jag dig att få återkomma.

Vi tycker att Vattenverksamhetsutredningens förslag generellt är bra för att få till nya processer så att vattenverksamheten hamnar i MB som är det enda rimliga.

Folkpartiet har varit det parti som först gav tydligt besked. Folkpartiet har dessutom varit initiativtagare till ett rundabordssamtal i Riksdagen i april med mycket brett deltagande från miljöorganisationer, vattenkraftsindustrin och berörda myndigheter.

Här en artikel i SvD i januari:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miljofragan-gynnas-inte-av-svartvita-bilder_8872192.svd

Här är en länk till vad vi tycker om energipolitiken:
http://www.folkpartiet.se/politik/politik-a-o/energi/

Hoppas att detta ger dig mer kött på benen.

Med vänliga hälsningar

Rickard Ydrenäs, Folkpartiets valcenter”

Källa; vattenkraften.se

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.