Möte med en kronprins

Kronprinsen, min dator och klimatresan 🙂

Efter ett helt dygn i vildmarken har jag nått civilisation (om man kan kalla Tana för det).

Lördagens blev minnesrik. Nej, kronprins Haakon hann aldrig höra mitt föredrag, eftersom Sisa  var tvungen att dra i gång programmet innan Haakon Magnus anlände. Men jag kände ingen större besvikelse.

Jag fick ändå  en fantastisk chans att möta prinsen och delta i en sluten tillställning med ett 50-tal närvarande från kulturcentrum Sisa. Det kändes helt rätt att i första hand  folk därifrån  fick visa sina talanger för kronprinsen. Ändå var det några besvikna musiker som hade övat i fyra dagar och bara fick några minuter. Det  hade känts fel om en kringresande svensk, inkastad dagarna innan, hade snuvat ännu mera tid av folk från arrangörerna. Haakon fick ändå redogjort vad som hade föregått hans ankomst.

Det var en fantastisk tillställning, informell och glad, där kronprinsen skrattade gott åt upptågen. Det skämtades till och med om hans "kone" Mette-Marit, som inte var med. Och mest skrattade kronprinsen åt  den humoristiska boken "Kokbok för extremt fattiga" , som gjorts vid kulturcentrat och presenterades av Finnmarkens egen tv-kock Geir.

Det var en oförglömlig kväll. Avslappnat och med jeans och t-shirts som den vanligaste klädseln.

Sedan blev jag en av medlemmarna i Sisa under deras resa med buss följande dygnet i Finnmarken, då man följde Finnmarkslöpet och deltog med kulturinslag längs färdvägen.  Min roll var att presenterade klimatresan på några ställen.

Också det blev en fantastisk upplevelse.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.