Klimatresan #2 har startat

I dag ger jag mig i väg på en ny klimatresa. Ett nytt stipendium från nordiska ministerrådet ger mig möjlighet att fortsätta rapportera om hur klimatförändringarna påverkar människor, djur och natur i de nordiska länderna.

Det är fem år sedan jag fick förra stipendiet och gjorde den första resan. Jag är fortfarande överväldigad över det intresse den förde med sig. Förutom att artikelserien publicerades i ett 20-tal svenska och finländska tidningar ledde den till föreläsningar under de närmaste åren i alla de fem nordiska länderna och kulminerade 2010 med en sex veckors turné genom hela Norge och 60 föredrag på 40 olika orter, mest högstadier och gymnasier.

Jag kan inte förvänta mig samma stora resultat av denna resa, men tror ändå att den innehållsmässigt kommer att bli minst lika bra. Nu har jag byggt på mina kunskaper och utvidgat mitt kontaktnät.

Nu är jag på väg mot Färöarna och Island. Det är just uppe i våra nordliga delar av Europa som klimatförändringarna märks mest. I kväll landar jag i Torshamn och kommer de närmaste dagarna att träffa såväl klimatforskare och vanligt folk.

Du kommer att kunna följa med på klimatresan här på bloggen. Även om jag inte kommer att redovisa alla rön så kommer du att få en bra inblick i hur läget ser ut i Norden.

Har du frågor eller frågeställningar som du tycker jag ska ta upp kan du höra av dig – antingen här i bloggen eller också på mejl [email protected]

2 kommentarer

  1. Lassew

    Lycka till på din klimatresa, Tom. Du har visat ett fantastiskt engagemang för miljön och också fått en fantastisk respons! Det ska bli roligt att se dina rapporter!

  2. Kerstin Oskarsson

    Önskar dig en trevlig klimatresa 🙂

    Liiite avundsjuk är jag att du ska till Island, dit vill jag åka nångång i livet 🙂

    Jag hoppas på många fina bilder därifrån som jag kan drömma mig bort i 🙂

    Lycka till! Kram Kerstin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.