blogg

informativ nyheter

Vilka mobiltrender kommer vi att se under 2016?

Mobile-trends-2016-

Här kan du läsa om nio trender inom den mobila världen som 2016 har att erbjuda. Tekniken går ständigt framåt och i år har vi massor av nyheter att se fram emot.

1. Nytt fokus på applikationer till olika slags plattformar
Vi kommer definitivt få se ett större engagemang från företag och verksamheter när det gäller synligheten i nya medier. Appar kommer bli vardag för de flesta typer av företag som önskar nå fler kunder på en hårt konkurrerad marknad.

Budget för teknisk utveckling av appar, som till exempel synkronisering med mobiler, kommer vara nödvändigt för företag. Det räcker inte att skapa appar för enbart vissa mobila system, utan det krävs att man ger tillgång till såväl Android, iOS och Windows.

2. Fokus på användarens känsla och upplevelse av användningen
I takt med en allt hårdnande konkurrens kommer företag behöva satsa såväl pengar, tid och resurser till att skapa levande upplevelser till sina kunder (befintliga såväl som potentiella). Det innebär att man inte får vara bakåtsträvande utan tvärtom, att man måste testa sig fram med olika tekniska lösningar för att slutligen hitta rätt format och kanal. Det kan vara allt från gränssnitt och stil till navigerande funktioner på tjänsten.

3. HTML 5 bubblar igång
Som de flesta nya lanseringar av system och tekniska lösningar har även den senaste HTML-standarden gått igenom ett par faser av misstag och buggproblem. Det tycks dock som att denna ”prövotid” är över och att vi detta år kommer se en mer stabil användning av standarden.

4. Sensorer som markerar position
Experter siar att nya typer av tekniker kommer tillkomma för att göra vardagen ännu smartare. Olika sensorkombinationer kommer tillsammans med speciella applikationer kunna ge oss helt nya typer av skräddarsydda tjänster till våra hem. För att nämna några exempel:

• Ljus och larm
• Elektronik och uppvärmning
• Matlagning (inställda och synkroniserade ugnsprogram)

5. Youtube – en leader
Idag är Youtube faktiskt internets näst största sökmotor direkt efter Google och det är bara Facebook som slår kanalen när det gäller antalet unika besökare. Alla trender tyder på att Youtube kommer att dominera sociala medier och då även reklam och PR eftersom videomarknadsföring idag är en global succé. Andra bubblande kanaler är bland annat:

• Pinterest
• Snapchat
• Dating-plattformar med avancerade funktioner som ger dig möjlighet att ”filtrera” genom modern teknik som baseras utifrån din vardag och dina personliga intressen.

6. Bärare/Wearables
Den nya generationen smart telefoni kommer snart sitta på var och varannan handled eller som andra kroppsburna enheter. Det kan vara allt från smarta klockor som tillverkas i samarbete med välkända varumärken och systemtillverkare som Android och Apple till fitnessarmband och klädsensorer. Kommunikationen sker direkt till telefonen med hjälp av applikationer som ger och tar emot information och data.

7. Mobilannonsering
Företag och varumärken som vill nå ut med sitt budskap kommer prioritera annonsering via mobila plattformar för att på bästa möjliga sätt integrera sin reklam i konsumenternas vardag. Det kan handla om allt från ökad synlighet genom annonsering i sociala medier till sms-kampanjer med särskilda annonserbjudanden till kunder. Även privatannonsering kommer att ledas bort från klassisk nätpublicering till annonsering på mobila plattformar såsom exempelvis applikationer.

För att hänga med i svängarna letar många företagare efter den bästa mobilen för att sköta den mobila annonseringen så smidigt som möjligt. Just nu pratas det mycket om zte mobiltelefoner. Den nylanserade ZTE blade v6 – en Android smartphone är kompatibel med den senaste teknologin. Den är dessutom inte skrämmande dyr. Vill man ha en telefon med framtida smartphone-egenskaper som lämpar sig bra för företagande och mobilannonsering är alltså zte:s nyare modeller prisvärda mobiler.

8. IoT
Mobiltelefonernas betydelse för IoT (Internet of Things) har en längre tid varit viktigt och vi ser innoverande funktioner som gör att våra smartphones synkar med annat i vardagen. Vi kommer att se ett ökat fokus på IoT både i vardagen och företagande – på hemmaplan kommer vi ha vårt hem ännu mer synkat och funktionellt samtidigt som fler typer av samarbeten mellan varumärken och tekniska utvecklare kommer bli vardagsmat.

9. Betalningssystem med telefonen
Vi kan redan se reklam på TV om bankernas nya fokus på att låta våra mobiler fungera som betalterminal. E-plånböcker kommer utvecklas ännu mer i år och smidigheten att betala kommer förbättras och framför allt vara en av utvecklarnas prioritet.

Det kommer automatiskt finnas säkerhetsrisker när systemet börjar sättas i praktik av vanliga konsumenter på daglig basis och förmodligen blir det en av 2016 års främsta utmaningar för utvecklarna inom mobiltekniken.

Ett spännande år
2016 kommer med andra ord att vara ett minst sagt spännande år vad gäller den mobila utvecklingen. Allt från bättre och smidigare synkronisering till utveckling av appar och mobil marknadsföring tyder på att den mobila tekniken blir allt starkare i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.