Ancient vs. Ancient Wisdom

Här håller jag på med att i all lugn och ro och skruva ihop ett databord modell LAIVA från IKEA i mitt nya hem. Har fortfarande stereon samt alla CD-skivor nerpackade förrutom en låda med Promo-CD’s. Jag bestämde mig för att slänga in en blandskiva i form av "Death Campaign" 2001 [Metal Blade], allt är frid och fröjd i ungefär 30 minuter tills jag hör en alldeles för bekant låt, detta i form av en cover på Iron Maiden’s "Powerslave". Jag vill mig minnas ha sett namnet ANCIENT på baksidan av skivan och hoppas innerligt som bara den att det inte är just detta band som framför covern nämnd ovan. Jag går med raska steg till köket, greppar omslaget med all den kraft som återstår i min hand efter att ha skruvat något som kändes som 300 skruvar i världens minsta databord. Vad skådar då mitt öga?

10. ANCIENT – "Powerslave" 7:58 (from "God Loves The Dead")

FÖR I HELVETES SATANS FAN!!! (Jag är arg)

Som om det inte vore nog att ett av mina absoluta favoritband (som kanske några av er känner till) ANCIENT WISDOM en gång i tiden var snälla nog att byta namn från just ANCIENT till ANCIENT WISDOM så att dessa Norrmännen kunde skutta vidare som den  tomtearmé de är under namnet ANCIENT. Nej, det räckte tydligen inte. Bandet var även tvungna att göra exakt samma cover som AW fast sämre och tre år senare. Gör något eget för fan!

Från denna dag och framåt kommer jag aldrig mer vilja höra en ton från ANCIENT, inte ens i underhållande syfte (jag syftar på de komiska videosarna till låtar som "Lilith’s Embrace", "God Loves The Dead", ja eller valfri video från bandet faktiskt. Alla innehåller de fin komik).

Sådärja, jag ber om ursäkt för mitt vansinnesutbrott men nu känns det faktiskt lite bättre.

Jag lämnar er dock med möjligheten att lyssna på både ANCIENT´s 2001 version av IRON MAIDEN’s "Powerslave" samt ANCIENT WISDOM’s version från 1998.


ANCIENT WISDOM – "Powerslave" (Iron Maiden cover) 1998


ANCIENT – "Powerslave" (Iron Maiden cover) 2001

Etiketter: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.