Blashyrkh Recensioner: Swedish Hitz Goes Metal

 

——————————————————————————————————————


BETYG:  -10 / 10

Jag älskar som bekant GINZA av hela mitt hjärta, det har varit en god och trogen vän i nästan 20 års tid. Jag vet att det inte är deras fel heller att jag möts av ovanstående bild på omslaget till nya katalogen som damp ner i brevlådan idag. Det handlar helt sonika om marknadsföring, eller i detta fall avföring.

"ÅRETS PARTYPLATTA I SOMMAR!!!

Om ABBA hade kommit från Boden… skulle de kanske ha låtit så här. Artisten bakom Swedish Hitz Goes Metal är i vilket fall en sensationellt talangfull, ung norrlänning; flyhänt gitarrist, sueverän sångare (bl a vinnare av karaoke-SM) och dessutom en fena på keyboard, bas och trummor! Men fram till nu helt okänd för alla utanför den innersta kretsen hårdrockare." [Källa: Ginza.se]

Nu känner ju jag inte denna talangfulla unga norrlänning från Boden i och med att jag inte tillhör "den innersta kretsen av hårdrockare" (jag vet vem han är, men vi känner inte varandra), så denna recension är inte menat som något personligt påhopp. Även om denna skiva inte någonsin i hela helvetet kan vara värre än klavertrampet som någon full jävla finne hittade på 2004 genom att spela in plattan "Heavy Dance" (ta och lyssna) så ser jag ändå denna platta hamna i samtliga reakorgar.

Vad bjuder då "Swedish Hitz Goes Metal" på?
Jo, metalversioner av hits från ABBA, Roxette och Ace of Base. 
Nu hittar jag tyvärr ingen video eller liknande från detta alster att visa upp, men om jag inte är helt ute och cyklar så kan ni kolla in denna video som innehåller denna vinnare av karaoke-SM.

Jo, jag höll ju på att glömma det viktigaste!
Kan man recensera en skiva utan att ha hört en enda ton från den?
Svaret lyder: Ja. Jag gjorde det alldeles nyss och här.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Johan

    Jesusbarnet gråter i sin krubba, så gräsligt! Killens huvudband var ju ingen höjdare det heller, förutom att de gjort en temaplatta om ”the rise and fall of TITANIC!”. Nä fy fan för svennebanan-tolkningar av ”hårdrock”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.