Leif Ahlmark, Vilhelmina

Bara förlorare!

 

Måndagens kommunfullmäktige sammanträde har gett en mycket besk eftersmak. Kommunstyrelsens ordförande Maria Kristoffersson tyckte att frågor var ”fåniga” och ledamoten KG Abramsson sade att han egentligen borde ”remma upp” henne om hon vore en vanlig människa d.v.s. om de inte vore släkt.  Maria K. bad sen om ursäkt vilket jag tycker var rätt. Enligt min mening skall alla frågor respekteras. Där kan jag möjligen vara självkritisk då jag inte rättade henne som ordförande särskilt med tanke på den uppförandekod som samtliga partier antagit.
KG:s uttryck ”att remma upp” hörde jag däremot inte p.g.a. att han vände sig mot Maria K. Flera andra ledamöter missade det också. Jag fick det dock klart för mig i anförande efteråt och hade sannolikt reagerat om jag hade uppfattat det.
Jag tror naturligtvis inte att KG Abramsson bokstavligen menade att han fysiskt skulle ”remma upp” Maria K. men detta till trots så var det ett olämpligt uttryck som varken skall förekomma i fullmäktigesalen eller i samhället i stort. Det är dock en svår balansgång att som ordförande veta var exakt man skall lägga gränsen för ett uttryck eller skämt, är det för strama ”tyglar” på vad man får eller inte får säga så kanske talarna inte vågar uttrycka sin mening. Jag tycker personligen att det skall vara ”högt till tak” men på ett juste sätt.
Jag hoppas att politiken slipper den här typen av uppmärksamhet framgent för det finns viktiga frågor i vår kommun som behöver hanteras med all den energi som kan uppbådas.
Det är det vi är valda av medborgarna för att sköta!
 
Leif Ahlmark
Kommunfullmäktiges ordförande.

5 kommentarer

 1. xerxes

  Att det är valår det märks. Och att man försöker vinna väljare på annat än politiska sakfrågor märks också. Så även för den lilla Vilhelminabon. Nu tror jag inte att det är så många ”vanliga” infödda som reagera för språkbruket. Det vardagliga språkbruket här är, vad ska man säga, ”mustigt”. En uppmaning att be nån att hämta mjölken på bordet kan låta mycket mer brutal för en oinvigd. Ingen av dessa ”huvudpersoner” kommer dock att vinna några röster på detta, då det antagligen bara är de redan ”frälsta” som kommer att diskutera för och emot personerna på bloggar och i olika tidningsartiklar.

 2. Mikael Fjällstedt

  Äntligen ett klokt och balanserat inlägg. Ingen vinner och alla förlorar. Precis så är det. Fokus lämnar Vilhelminas situation och kraften att göra förändringar inför framtiden går oss förbi.

  Utmaningen vi har framför oss kommer att kosta kraft och stort fokus. Mitt och många andras mål är att göra Vilhelmina till ett livskraftigt samhälle. Då måste detta konstanta tjafsande få ett slut.

 3. Ann-Lis

  Om du menar vad du säger Mikael Fjällstedt så kan du rensa din egen blogg där du tjafsar/hänger ut/hittar på osv både om partier och människor du namnger. Visa att du menar vad du skriver här så ska vi tro på dej och lyssna på dig framöver.

 4. Vilhelminabo

  Det är så Ann-Lis att Kd borde ha rensat i sina egna led. Man måste se vad människor i partiet står för och hur de framställer sig i tal och text. Det Mikael Fjällstedt skriver är bara sanningen hur några har behandlat sina grannar el. Vilhelminabor för att få rätt. Sen vet man ju inte vilket som är mest rätt, tystnad eller sätta ner foten och säga ifrån.

 5. Per

  Hördu Vilhelminabo, du kan väl säga vilken siffra du har på valsedeln för inte är du väl feg? Konstant tjafsande har vi sett från Fjällstedt sen det här och även efter valet. Hur ni hållt den här figuren under armarna är bara tecknet på att det inte finns något hederligt arbetareparti längre i Vilhlemina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.