Hur fan kan man göra så som småbarnsmamma?

"Helen, 26, bantade sig till döds"
"Hon hittades ihjälsvulten i sin säng – en vecka innan förlovning"
"Småbarnmamman bantade sig tills döds"

Ursäkta mitt språk men hur fan kan man göra så som en mamma? Man bantar och bantar och bantar och så en dag dör man. Hur ska hennes barn (som är 5) gå vidare när hon fattar att hennes morsa inte var så nöjd med sin midja – så hon bestämde sig att tortera sig till döds? Åååå, jag vet att man inte får bli förbannad för att hon är död och hjälplös men fan alltså. Hon vägrade lyssna på pappan att äta mera utan fortsatte sin såkallade "bantningsmetod" med bara soppa och vatten. Efter oduktionen fick man fram att hon hade dödligt mycket Bryxloslyyxoo..bla.bla som kroppen tillverkar när den inte får någon energi.

Det här är ju ett tydligt tecken på att man inte för en sekund kan vara nöjd med den man är i samhället idag. Vare sig man är smal, tjock, kurvig, mindre snygg eller ja, vadsomhelst. Vem bryr sig förresten? Inte jag. Hur bra man än är så finns det för det mesta alltid något fel man har, enligt en själv.

Suck. Håller ni med eller överreagerar jag? Synpunkter eller åsikter? Snälla, kommentera!

Etiketter: , ,

10 kommentarer

  1. mja

    Nu är det ju så att modeindustrin och reklamer bland annat skapar en ångest. Det är tungt att vara överviktig också, att väga 95kg är en del om man inte är tillräcklig lång. Jag kan hålla med om att det är dumt att banta ihjäl sig så hennes dotter förlorar hennes mamma. MEN hur ska hon veta att den farliga halten hon hade i kroppen skulle komma att döda henne? Ibland önskar man att folket skulle sluta bry sig, men i allmänhet så är det så att vi människor bryr oss för mycket. Reklamen når oss hela tiden även om det är så att vi inte anser att den gör det. Vi är ju alltid medvetna om det sämre hos oss.

  2. Emily

    Ja tydligen led hon av en grov ätstörning som ingen ville ta på allvar? Varför blev hon inte inlagd på sjukhuset? Varför tog hennes sambo inte kontakt med någon som kunde hjälpa henne?

    Jag har inte läst artikeln i sin helhet men jag tvivlar på att nog gjordes för att rädda den där tjejen.

  3. baraerikas@bdb

    Jag håller med, fast ändå inte.
    Jag fattar inte hur folk kan banta. Man ska vara nöjd med den man är. Men ändå, hon hade nog inte planerat att dö..
    Tycker mest synd om hennes barn!

  4. Banta

    Att banta ihjäl sig är inte bra, normalt eller ett normvärde i ett samhälla. Jag skulle vilja påstå att detta är vanligare bland kvinnor än män. Det är inte enkelt att vara kvinna i ett manssamhälle. Många krav och säkert också en känsla av att behöva mycket bättre och ”vackrare” än män för att ha en möjlighet i samhället. Jag vet att jag kanske går för långt nu när jag jämför med en vanlig svensk man i Sverige och en svensk man med invandrarbakgrund. Där ser vi samma sak. Där har inte männen samma värde. Kanske någon med invandrarbakrund kan bekräfta eller dementera. Tappa tråden från banta?

  5. uppsalaflickorna

    jaha så hon banade sig till döds det e fan löjlig asså sorry för mitt språk men watta fuck hon e fan cp:s

  6. uppsalaflickorna

    asså hur kan man banta sig till döds asså jag skulle aldrig gjort så asså hon e ju fan en mamma undrar hur barnet känner sig nu fett synd asså det e inte normalt att kvinnor banatar sig till döds asåå jag kenner en massa som har banatat men de kan inte sluta äta socker ock sån men hon fan klarar det hon e ändå död emn kvinna lyssna på ig du e NOT mormal

  7. mamma2011

    tycker du gör fel som kommenterar en död tjej, ja är nybliven mamma sen några månader och jag är inte tjock men känner ändå stor press att se ut som jag gjorde innan, ens kropp förändras så enormt mkt och det är så svårt att hänga med att man får en shock, har man då en partner med så vill man ju vara atraktiv.. när man väl kommit in i banan är det skitsvårt att ta sig ur,
    tror ju inte hon satt och tänkte fan ja ska svälta ihjäl mig och lämna mina barn utan en mamma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.