Varför så grinig Maria Wetterstrand

Ibland måste människor förundras över hur övertaktiska och avsiktligt misstolkande politiker kan vara.

För ett par dagar sedan sa Jan Björklund, fp att Miljöpartiet har en del kloka åsikter och står rätt nära Alliansen i ett antal frågor. Och som ett svar på frågan vad han tycker att Allinsen borde göra om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagens, var hans uppfattning att man då borde söka samarbete över blockgränserna med just miljöpartiet. Att samarbeta med Sverigedeomokraterna är uteslutet.

I andra sammanhng skulle väl ett sådant uttalande mottas positivt av den berörda. Men i politiken tycks andra regler gälla. Därför slår nu både Maria Wetterstrand och Peter Eriksson nästan knut på sig själva för att misstänkliggöra och attackera Alliansen.

En fråga man bör ställa sig är hur de båda språkrören då anser att Sverige ska styras om olyckan är framme och SD blir vågmästare. En annan är varför de båda är så griniga. Det kan väl inte vara så att de liksom Mona vill få folk att felaktigt tro att Alliansen tänker samarbeta med ett främlingsfientligt parti? För så unket partitaktiska kan väl ändå inte våra gröna vänner ha blivit?

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Reaktionen KAN ju bero på att Mp inte vill förknippas med kärnkraftskramande folkpartister och moderater…

    Att göra uttalanden utifrån ett hypotetiskt antagande om att Sd ska bli vågmästare finner jag onödigt – oavsett vilket läger uttalandena kommer ifrån. Sådana spekulationer behöver inte dryftas förrän efter valet 2010, först då vet vi om Sd kommer in i Riksdagen, och hur mandaten fördelar sig mellan de olika partierna.

  2. Pelle

    Håkan – det är väl helt i sin ordning att som språkrören gör ifrågasätta vad Björklund och de andra allians ledarna menar!

    MP,S och VP har deklarerat att man är motståndare till alliansen och dess högerpolitik och därför ser jag och många med mig inte varför ”högerpartisterna” i regeringen
    är ute på”friarstråt”?

    Har man redan gett upp kampen om regeringsmakten?

    Snart 4 års ”vanstyre” får vara nog – det tycker nog en majoritet i Sverige.

    ”Makthungrande” högerpartister kanske inte redan nu vill deklarera att man kan, vid ett jämviktsläge, kan tänka sig att ta passiv hjälp av SD.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.