Livat

Roadtrip med familjen till Lübeck i Tyskland

Att planera en roadtrip kan vara en rolig och spännande upplevelse, särskilt när det är första gången du åker med en ny bil och med hela familjen! En elbilroadtrip kan dock innebära några utmaningar, men med rätt förberedelser kan det bli en riktigt häftig upplevelse.

Vi ska åka från Umeå till Lübeck i Tyskland senare i vår, och med två små barn är det vara viktigt att planera pauser längs vägen för att vi ska ta oss igenom den här resan på ett tryggt och bekvämt sätt med den mentala hälsan i behåll. Vi kommer boka hotell längs vägen (förmodligen i Stockholm och Malmö, men har inte bestämt det än) så att vi kan ha hyfsat korta dagsetapper. Men också för att barnen ska få uppelva två av Sveriges största städer, om än bara för en kort stund Men jag tänker också att vi ska köra ett ganska sent pass första dagen och hoppas då på att barnen ska somna i baksätet så att vi kan köra ett gäng mil utan att de märker det.

Eftersom vi ska åka elbil hela vägen, är det också förstås viktigt att planera resan så att vi hittar laddstationer längs vägen. Det finns ju som tur är flera appar och webbplatser som hjälper till att hitta laddstationer, och jag har gjort en rutt med hjälp av ”A better route planner” för att inte riskerar att fastna längs vägen på grund av urladdat batteri. I den tjänsten kan man ställa in massor av saker som vilken bil man har, hur mycket batteri man vill ha kvar när man kommer fram till sitt delmål, temperatur, vilken hastighet man tänker köra och mycket annat.

Att ha barn ombord på en lång bilresa är förstås alltid en utmaning, men det finns ju sätt att göra resan roligare och mindre stressig. Förutom att planera stopp längs vägen (för att ladda, äta och bara sträcka på benen), kommer vi förbereda saker för barnen att göra under resan, som att spela spel, lyssna på ljudböcker eller se på film på paddan. Vi kommer också att ladda upp med snacks och drycker så att barnen inte blir hungriga eller törstiga längs vägen.

När vi väl når Lübeck, kommer vi att få njuta av en vacker stad och att träffa mina släktingar. Lübeck har många intressanta sevärdheter, inklusive den gamla staden, tyvärr missar vi stadens berömda julmarknad under vintern. Den får vi besöka nästa år om nu resan ger mersmak.

Det ska bli spännande att åka på en så pass lång bilresa med barnen, det har vi inte gjort förut. Sen har vi inte åkt så långt i vår elbil förut heller, så det blir också en utmaning. Det är spännande hur utmaningarna i livet förändras med tiden och framförallt när man har barn att ta hänsyn till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.