nitLotta

Student i Umeå – En dag som idag som idag som idag

Jag och min drömpatient

Det känns för härligt att det första inlägget jag skriver i denna blogg görs i en av mina tröttare stunder, men "sedan har lurat många" som nästan ingen brukar säga.
Vad är det som gör att man blir mer bitter när man är trött? Jag känner för att kritisera allt och alla just nu i sann Magnus Betnér-anda men det kanske inleder bloggen på helt fel sätt. Får ägna mig åt det en annan gång istället.

Nu: En kort presentation av mig själv. Jag pluggar till logoped – förklaring kommer längre ned. Jobbar extra på länsförsäkringar. Och håll nu i er nu: Jag brukar träna på iksu för att skilja mig från mängden. Det händer även att jag besöker vissa uteställen, t ex NH på fredag kväll då en vän ska dj:a.

Kuriosa
– Kommer ursprungligen från Robertsfors, precis som Sahara Hotnights. Men likt de sistnämnda gick jag gymnasiet på annan ort och är en aning skeptisk till brukssamhället. Även om de utnämnt sig själva till "Sveriges bästa kommun".
– Bröt armen i somras då jag cyklade in i ett räcke på svingen. Fick då åka med en ambulans uppför svingen. Spejsat.
– Träffade blondinbella via en gemensam vän i höstas. Hon var skum.
– Har en mor som är pyskolog. Varningsklockor!

För er som undrar vad en logoped gör så kan man i korthet säga att man hjälper patienter med tal, -röst och språkproblem.
Det här är min personliga drömpatient: http://www.youtube.com/watch?v=OTMFtYDszAA

Nu ska jag äta lunch och sedan blir det föreläsningar.

6 kommentarer

  1. Janne P

    Med risk för att verka som en besserwisser så kan man ju fundera på om du har en extra hobby som häxa och tänkt väcka de döda?

    ”Husdjur: hade tre kaniner, de är döda för tillfället”

    När har du väcka dem till liv igen? 😉

  2. Janne P

    Du verkar faktiskt rätt fyndig =) Du har ju ex. valt en smart utbildning. Har en kompis som läst logoped och hon fick jobb direkt efter utbildningen så den ljusnande framtiden är verkligen din =) (jaja.. nu försökte jag vara fyndig också.. I beg your pardon I never promised you a rose garden…).
    Hunnit läsa om Gage ännu?
    Är lite amatörlogoped jag också efter att jag fått förhöra min vän lite då och då.

  3. Lotta

    phineas gage har vi faktiskt hunnit diskutera. både på neuropsykologin och neurolingvistiken. han dyker upp då och då, stackarn… vad är det för vän du har? när gick hon ut?

  4. Janne P

    Aha.. se där du är redan påläst inom området. Tycker såna där saker är rätt spännande. Om hur folk kan förändras totalt.
    Min vän heter Annika Eriksson och gick ut för hmm.. slutet av 2006 skulle jag gissa på.
    Hur länge har du läst? Namedroppar lite afasi för att imponera 😉
    Apropå afasi så är gruppen Motorisk afasi rätt kul =)

  5. Lotta

    snart 2 år har jag läst så till jul har jag gjort halva utbildningen. känns lite vemodigt nästan. all afasi är grymt intressant, ska bli roligt med praktiken i nov 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.