nitLotta

Att gå in i någon annans lägenhet av misstag…

är lätt hänt. Det är något jag själv har fått uppleva. För ett litet tag sedan skulle jag hälsa på ett par goda vänner som jag varit hos många, många gånger men efter sommaren var det som att jag glömde bort var de bodde någonstans.
Jag gick in i lägenheten som jag var helt säker på var deras, men tyckte att det var väldigt underligt att det var okända människor som öppnade. Eftersom jag tänkte att det var några trevliga gäster frågade jag artigt efter värdparet. Då såg människorna som bodde där ut som fågelholkar och då insåg jag att jag hade gått fel. Som tur var började de bara skratta och ville bjuda på kaffe. Mycket trevliga människor!

Sedan gick jag självklart in till Mirandas lägenhet och läste tack och lov på namnskylten så att misstaget inte skulle upprepas. Chocken blir då stor när jag inser att det är en lång man helt olik Miranda som öppnar. Då visar det sig att jag gått fel igen och att han heter Miranda i efternamn! Vad är oddsen för det?

När jag berättade detta i fikarummet inspirerades fler personer att berätta om liknande situationer de varit med om. Sofie hade helt klart de mest spännande berättelserna. En gång skulle hon sätta sig i sin bil, så hon öppnade den och hoppade in i sätet som vanligt. Döm om hennes förvåning när en kvinna öppnar passagerardörren och sätter sig i sätet bredvid! Dessutom öppnar en man dörren till förarsätet och stirrar på stackars Sofie. Då visar det sig att det par som ägde bilen hade öppnat bilen samtidigt som Sofie hade öppnat sin som stod alldeles i närheten och att hon råkat gå in i fel bil. Hon försökte förklara detta för paret på ett knackigt vis och när paret förstod börjar de till slut skratta. Vad vore världen utan humor?

En annan situation densamma varit med om var när hon och hennes kompis skulle på en julfest och hade förberett en töntig julsång med tillhörande koreografi. De går in i lägenheten där festen ska vara och sätter genast i gång med överdrivna rörelser och högljudd sång. Till slut inser de att de inte känner igen folket på festen och att den festen de skulle på är en våning upp så de ursäktar sig och går med svansen mellan benen till rätt fest. Det värsta var att folket på den andra festen inte ens hade skrattat eller applåderat åt deras framträdande. Jag skulle tycka att det var underbart om ett par okända människor kom på ens fest och började sjunga och dansa helt otippat. Men det är ju jag.

Lokalsinne är överskattat.

6 kommentarer

  1. Tomas

    Haha, sannolikheten för att du ska gå in hos någon som heter Miranda i efternamn är faktiskt väldigt liten, däremot desto roligare!

    Och på tal om att gå fel, så gick ju faktiskt jag och sofia fel när vi skulle till din gamla lägenhet på nydala. L Nilsson stod det på din grannes dör som vi ringde då, och där stod en viss Lisa Nilsson som jag gått parallellklass med. Det var ju inte heller helt väntat.

  2. Lotta

    ja just ja, även ni har gått fel! l. nilsson var förvillande likt lotta nilsson. hon fick även min post då och då. helt fantastiskt att heta miranda i efternamn! erkänn att du vill heta tomas miranda…

  3. Janne P

    har en kompis som bor i ett av höghusen på berghem. Såklart bor han och en annan som har samma efternamn i en likadan lägenhet som honom men våningen under. Tänk då när man har luktat på lite alkoholhaltiga drycker och ska gå in i hans hus. Jäkligt lätt att tycka att man är på rätt våning för det står ju rätt efternamn..

    Tropic thunder by the way. Var den bra eller bra? Den ligger just på värmning i videomaskinen.

  4. Lotta

    Janne P – det låter som att du förr eller senare kommer gå fel. men det kan väl inte bli dummare av? tropic thunder var riktigt bra. den ska värmas i videomaskinerna runtom i landet och därmed basta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.