nitLotta

Robertsfors

Ser att saker händer i min gamla hemkommun där jag gick grundskolan. http://www.vk.se/Article.jsp?article=225626&category=386

Det verkar inte som att det har blivit lugnare sedan jag gick där och nu har det kommit många arga kommentarer från läsare, de som försvarar skolan och de som ifrågasätter hur skolan styrs.

Jag vet inte hur det är där nu, men i min klass var det inte många som trivdes. Från första början fanns det flera personer med läs- och skrivsvårigheter som fick hjälp för sent. Dessa personer blev så klart stökiga eftersom de inte kunde koncentrera sig på sina uppgifter. Dessutom fanns det flera personer med svåra hemförhållanden som betedde sig illa mot många i klassen.

Det här är bara ett axplock av händelser som skedde i min klass:

*En tjej i min klass blev strypt av en kille på skolgården. Läraren stod bara och stirrade och blev helt lamslagen. Till slut hämtade hon en manlig kollega som avstyrde situationen. Det här hände i åk 4.

*Samma tjej blev attackerad av en annan kille som knuffade henne så hon bröt armen.

*Flera killar ur klassen drog ner byxorna på en blind kille.

*Som metod för att motverka mobbning skulle alla i klassen skriva ner namnen på de MOBBADE. Sedan redovisade alla sitt resultat på svarta tavlan och diskuterade i grupper hur det kom sig att just de var mobbade.

*Jag frågade en lärare om de inte kunde göra något åt situationen i klassen och fick som svar: ’Livet är orättvist’.

Är det bara jag som tycker att detta är helt absurbt? Om det fortfarande råder liknande mentalitet på skolan och hos föräldrarna vill jag avråda folk från att flytta dit.

2 kommentarer

  1. Fd Robertsforsbo

    Håller med dig! Aldrig rekommendera någon att flytta dit och råda de som fortfarande bor där att flytta så fort de kan.

    Det är en kommun som präglas av nepotism och man bortser helt från kompetens och utbildning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.