nitLotta

’DUMJÄVEL!’

Ligisten på universitetet i full fart som vanligt. Varna alla ni känner!

Var som vanligt med om en märklig situation idag. När jag cyklade till universitetet på ishalkan höll jag på att krocka med en glasögonprydd ung man med oroväckande grisliknande utseende. Trots att jag cyklade i måttlig fart och på rätt sida vägrade denne karl, som för övrigt skjutsade en fjortistjej på pakethållaren, att ändra riktning. När han blev tvungen att sakta in såg han på mig med ett förvridet ansiktsuttryck och skrek åt mig att jag borde visa med mina ögon(!) var jag skulle cykla. Förvirrad över hans oprovocerade tilltal sade jag bara lugnt ’detsamma’ och fortsatte cykla. Sedan skrek han ’dumjävel!’ till MIG, den som följde alla gällande trafikrekommendationer. Det är sjukt komiskt alltihopa. Berättade om det för folk i klassen som trodde att han hade skrikit ’gubbjävel’…? Logiken var hög. Hur som helst kan man fråga sig hur man kan visa var man kan cykla med hjälp av ögonen? Ska alla som cyklar snurra runt med ögonloberna för att folk inte ska krocka? Det skulle ju bli jätteläskigt.

Denna situation påminde mig om när en annan person i klassen blev slagen av en pensionär som blev arg över ett s.k. cykelmisstag. Är det måhända så att aggressiva människor gillar att cykla så de får avreagera sig eller är det cyklandet i sig som gör folk aggressiva? Detta kanske vi kan räkna fram med standardavvikelser.

Om en vecka är det jullov 🙂 Robin kommer över på jullovet så jag ser fram emot Brothers and Sisters-maraton. Nu ska jag skriva till studierektorn Björken om min praktikperiod.

12 kommentarer

  1. Tomas

    Mina kommentarer verkar bli censurerade eller bara försvinna av någon annan anledning men jag gör väl ett försök till kommentar ändå!

    Jag tycker det är beklagansvärt att du, min bästa bästis, inte ens vet hur man beter sig i trafiken. Givetvis ska du slita ut dina ögon och kasta dem på den sida du ska cykla på när du möter en cyklist. På så sätt visar du vart du ska cykla. Det är allmänt vedertaget. Att du inte känner till sådana grundläggande regler är minst sagt oroväckande.

    Men jag gillar dig ändå så det är lugnt!

  2. Lotta

    Tomas: censureringen har jag nu uppmärksammat. vad gäller cyklingen så vill jag helst att mina ögon ska sitta kvar i sina hålor och jag är ledsen om jag gjort dig besviken. själv tycker jag det är värre med folk som inte har tid att prata i humhuset. vissa är visst mer värda än andra ;P

  3. Tomas

    Jaså, det tycker du? Själv tycker jag det är värst med folk som ignorerar folk i humhuset… men det är ju bara jag som tycker det förstås 😉

  4. Lotta

    Tomas: sådana situationer skulle aldrig uppstå om folk inte valde att ha på sig mössa mitt i vintern! det leder till oigenkännlighet!

  5. Tomas

    Ja, eller om folk slutade gömma sina hörlurar under håret så att man inte får för sig att de hör vad man säger! Det skulle minsann underlätta det med! Så antingen kan de personerna sluta lyssna på musik eller så får de raka bort sitt hår.

  6. Lotta

    Tomas: om folk läste mer psykologi skulle de kanske inse att folk inte svarar om de inte känner igen folk och att man därmed måste ta av sig mössan för att göra sig igenkänd. mer hyfs till folket! /folke

  7. Tomas

    Lotta: Om folk läste mer historia skulle de kanske inse att bärande av mössa är ett ställningstagande. Du kanske känner till frihetstiden och ”hattar och mössor” under frihetstiden i Sverige från Karl XIIs död 1718 fram till Gustav IIIs statskupp 1773? Att bära mössa är således ett ställningsstagande som visar sympati för mössorna. Jag tycker att politisk ståndpunkt måste få gå före hyfs!

  8. Lotta

    tomas: man kan visa sympati för mössor även om man samtidigt visar RESPEKT för omgivningen. så, för att citera en sång som aretha franklin sjöng till dig utan att vara medveten om det: ”R-E-S-P-E-C-T, find out what it means to me”. ingen kan överbevisa aretha.

  9. Tomas

    Johodå! Micke Rickfors kan överbevisa Aretha: ”Jag ska köpa vingar för pengarna, och flyga ut över ängarna”. Då är det bara Rickfors, som alltså kan flyga, man ska visa respekt för. Han är ju coolast, menar jag.

  10. Lotta

    Tomas: för att citera Trio med Lax: ”jag flyttar min hatt och jag får skryta” från låten ”Kalla mig Bengt”. jag tycker att det säger allt om hattbärande. man får skryta om man tar av sig sin hatt. sådeså.

  11. Tomas

    Det tog nästan ett år för mig att upptäcka att jag inte svarat på din kommentar. Skäms på mig!

    Men för att än en gång citera Trio med Lax: Får jag bjuda dig på tvål?
    Det är mitt sätt att be om ursäkt för att jag inte bemötte ditt påhopp. Och jag kan citera en annan låt: Hatten är din, hatten är din, hatten är din hattbaby!”. Vad handlade den här diskussionen om, förresten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.