nitLotta

Nu har jag firat påsk!

Hur firar ni påsk?
Så här gör familjen Nilsson:

* Först och främst redogör vi för märkliga händelser som hänt på sistone. För ett par dagar sedan hälsade ingen mindre än Sverker Olofsson (!) på pappa. The one and only Sverker nickade igenkännande till min pappa som självklart nickade tillbaka. Det som är lite mystiskt med den här situationen är att de inte känner varandra.

* Vi äter något otippat och oplanerat. I lördags åt vi en klassisk påskmiddag.
Förrätt: Salami, ost, keso, bladspenat. Av Petter.
Varmrätt: Tuggummilamm med potatis. Alltså en lammstackare med senor åt alla håll. By mamma.
Efterrätt: Chokladkaka med nutella på. Av Petter. Plus en smulpaj av mamma.

* Någon blir lite arg. I år var det mamma, med all rätt. Dels var hon arg för att hon trakasserades för att ha tillagat kött med stenåldersliknande metoder och dels var hon upprörd för att jag råkade slå en skåpdörr i hennes panna. På exakt samma ställe som pappa råkade slänga en bildörr för någon vecka sedan.

* Vi blir alla vänner och spelar sällskapsspel.

Någonting säger mig att vi är ganska ensamma om dessa traditioner.

8 kommentarer

  1. Skalman

    Jag firade inte påsk alls i år, och jag lär väl inte fira det nästa år heller, då det är olägligt placerat strax före spexveckan varje år och min familj bor alldeles för långt bort för att jag ska hinna på snabbvisit…

  2. Tomas

    Oj! Min pappa gjorde precis likadant. Eller snarare precis tvärtom; han hälsade på Sverker eftersom han trodde att han kände honom, när han i själva verket bara -kände igen- honom. Dessutom blir man inte sams genom sällskapsspel, utan precis tvärtom där också. Det gäller iofs vilka spel man spelar. Risk eller monopol är inte att rekommendera i alla fall!

  3. Lotta

    Skalman: det är inte lätt för dig verkar det som. du kanske får arrangera en spexresa till Örebro igen!? ska bli spännande att se umespexet förresten! jag är taggad.

  4. Lotta

    Tomas: min pappa är alltså coolare än din pappa 😛

    vi spelade faktiskt rappakalja och det var rätt kul. men det beror på vad man spelar, helt klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.