nitLotta

Nu kommer det!

Inte! Jag tänkte nämna någon udda situation, men det finns ingenting jag kan nämna i dagsläget som inte blir för utelämnande. Det är det största problemet med att blogga.

 

Jag kan bjuda på en anekdot från min barndom istället, för att förhöja stämningen litegrann åtminstone.

Täfteå, ungefär 11 år sedan

Det var en härlig högsommardag då jag, mamma och min bror Petter åkte till stugan i Täfteå. Vi hade tillgång till en liten eka som vi av någon anledning aldrig tidigare använt. Anledningen kan ha varit att den ägdes av min moster, som inte alltid kommit så bra överens med min mor. Hur som helst så lånade vi ekan för att ro iväg i sjön.

Allt väl så långt.

Det tog flera minuter innan vi reagerade över att ekan inte tycktes ha rört sig så långt, med tanke på hur mycket min mor hade rott. Vi tänkte att det var dags för Petter att ta i lite, eftersom han alltid besuttit en rätt stadig kraft.

Petter tog i för kung och fosterland, men det hände ingenting. Vi tyckte det var lite märkligt, men familjen Nilsson vägrar ge sig. Så Petter rodde. Och rodde. Och rodde.  Till slut tog vi en paus och kommenterade Petters extremt röda ansikte som simmade i svett efter all ansträngning.

Då kom vår härlige lille brat-kusin springandes emot oss.

"Ankajeeeeet! Ankajeeeet! Ni måsjte lossja ankajeeet!!!

Vi hade alltså försökt ro med ankaret fastdraget. Det gick inte så bra alltså. Vi kunde dock inte sluta skratta åt vårt misstag, för det var precis som en sjukt dålig sketch.

 

—-

 

Jens frågade varför man ska bo i Umeå och svaret är enkelt: För att det är här cykel-Ingemar bor. Här och ingen annanstans. Kom ihåg det!

 

Det är så här man kan se ut om man rott en hel dag. Så undvik det.

 

6 kommentarer

  1. Tomas

    Det sjuka är att vi i vår familj gjort precis likadant.

    Och en liknande historia. Jag hade problem att få ut ketchup ur flaskan, och skakade och tryckte som en liten idiot. Då ville min bror ta hjälterollen, och skakade mycket snabbare och tryckte, utan resultat. Då tyckte min äldre syster att hon hade bästa metoden, ”för det hade hon minsann lärt sig på hemkunskapen”, och lite kaxigt ställde hon sig upp och snurrade flaskan runt runt för att cirkulationskraften skulle få ketchupen i rörelse. Sen tryckte hon lite stolt på flaskan, men det kom ändå inget… fram tills vår lillasyster säger: ”Men ni har ju inte tagit bort plastgrejen!” … (det var alltså då det var nytt att det var ett litet ”plastskydd” under locket).

    Så kan det gå.

  2. karin

    lotta, nu är det fredag- dags att blogga om peter jihde. om hans namn nu stavas så.

    läste också att du döpt ett inlägg till ”precis som du och jag” för ett tag sen, och jag har inte ens uppmärksammat det. gör det nu: hurra!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.